Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban scoate artileria grea. A găsit soluția crizei politice: „A pierdut masiv”
Ludovic Orban scoate artileria grea. A găsit soluția crizei politice: „A pierdut masiv”

Ludovic Orban scoate artileria grea. A găsit soluția crizei politice: „A pierdut masiv”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, consideră că una dintre soluțiile cele mai rapide pentru încetarea și rezolvarea crizei politice și guvernamentale actuale este ca premierul Florin Cîțu, care trece printr-o perioadă dificilă, să își dea demisia.

Ludovic Orban a declarat, joi seară, la Arad, înainte de a intra în complexul Expo pentru a-şi susţine moţiunea de candidat pentru preşedinţia PNL, în faţa liberalilor arădeni, că o soluție care ar rezolva criza politică este „demisia premierului”. Președintele PNL a mai precizat că alegerea liderului unui partid nu se face printr-un decret al președintelui statului, Klaus Iohannis.

Ludovic Orban, atacuri tot mai dure împotriva contra-candidatului său. „A pierdut masiv”

Ludovic Orban a fost întrebat, joi, de către jurnalişti despre presupusa opţiune a preşedintelui Klaus Iohannis pentru Florin Cîţu la preşedinţia partidului. „Eu cer votul delegaţilor fiecărei filiale, care vor participa la congres. Alegerea preşedintelui trebuie să fie alegerea fiecărui delegat care va participa la congres. Preşedintele Partidului Naţional Liberal nu se alege prin decret prezidenţial”, a răspuns Ludovic Orban întrebărilor adresate.

Mai mult decât atât, premierul Florin Cîțu „a pierdut masiv” încrederea românilor, în ultimele săptămâni, pe fondul crizei politice pe care a declanșat-o chiar prim-ministrul, în opinia președintelui PNL.

Soluția pentru rezolvarea crizei politice. „Demisia premierului”

„Este adevărat că premierul traversează o perioadă în care a pierdut masiv din încredere şi popularitate, este adevărat, în urma crizei politice care a fost declanşată prin decizii care nu au fost luate cu consultarea partidului, fără acordul preşedintelui. Practic, s-a provocat o criză guvernamentală gravă care împiedică existenţa unui Guvern cu deplină capacitate”, s-a exprimat Ludovic Orban.

Președintele PNL a mai fost întrebat și dacă premierul mai are parte de susținerea partidului, dat fiind faptul că a pierdut „încredere și popularitate”. Șeful liberalilor a răspuns: „Evident că la moţiunea de cenzură am hotărât că vom vota împotrivă, e în fişa postului pentru orice parlamentar liberal să apere Guvernul PNL.

Pe de altă parte, este evident că nu putem reface coaliţia în actuala structură guvernamentală, iar din punctul meu de vedere este necesară soluţionarea cât mai rapidă a crizei şi una dintre posibilele soluţii este inclusiv demisia premierului”, potrivit agerpres.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: