Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban părăsit de oamenii apropiați. Un fost consilier prevestește dezastrul pentru PNL
Ludovic Orban părăsit de oamenii apropiați. Un fost consilier prevestește dezastrul pentru PNL

Ludovic Orban părăsit de oamenii apropiați. Un fost consilier prevestește dezastrul pentru PNL

Cu o lună înainte de alegerile interne pentru conducerea PNL, Ludovic Orbana este părăsit de oamenii apropiați.

Florin Ivan, fost consilier al lui Ludovic Orban și-a anunțat demisia din PNL din partid, dar nu înainte de a prevesti căderea actualului președinte al PNL, la Congresul din 25 septembrie. Mai mult, fostul consilier apreciază că partidul se va rupe după alegerile interne.

„Atunci cînd ceva îți provoacă o stare de rău, de disconfort, te oprești. Să continui o astfel de poveste ar însemna să transferi asupra celor apropiați starea ta de rău, disconfortul. 14 ani a durat călătoria mea în Partidul Naţional Liberal. 14 ani de activism și 31 de ani de vot constant pe sigla liberală. Chiar și atunci cînd procentele partidului abia se vedeau. Pînă la apariția fetiței mele au fost numeroase dăți cînd am așezat viața de partid chiar deasupra vieții de familie”, a scris fostul consilier, Florin Ivan, pe Facebook.

Florin Ivan prevestește dezastrul pentru PNL

Florin Ivan și-a anunțat demisia din partid, așa cum se face mai nou, printr-un lung mesaj pe Facebook, în care își acuză fostul șef că a promovat doar „mediocrități fidele”. Florin Silviu Ivan a fost promovat de Ludovic Orban în funcția de consilier personal, onorific, după ce a fost numit premier, în 2020.

„Închei prin cîteva considerații despre congres iar concluzia mea este una simplă: Ludovic va pierde. Și nu pentru că «așa vrea sistemul» cum respiră din anturajul său, ci pentru că deși a avut o uriașă șansă a irosit-o. L-au trădat propriile sale neputințe: lipsa aparatului critic, partidocrația, cultivarea mediocrității fidele. Șansele ca PNL să se scindeze sînt mari, foarte mari”, prevestește Florin Ivan.

Florin Citu, Ludovic Orban

PNL riscă să ajungă irelevant

Fostul consilier susține că în PNL, astăzi, nu se duce o competiție între curente sau teme ideologice, ci doar o luptă pentru putere care va distruge partidul.

„Astăzi, în interiorul Partidului Național Liberal nu este o competiție între viziuni, curente sau teme ideologice, etc. Nicidecum! Este o luptă pentru putere și atît! Este o luptă din care vor cîștiga toți cei care asistă și va pierde PNL. O spun cu durere, PNL riscă să devină irelevant! Nu Florin Cîţu și trecutul său mai mult sau mai puțin ne/rostit sînt problema, ci o bună parte dintre cei care îi suflă în pînze”, a scris fostul consilier pe Facebook.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: