Liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat că în locația de la Ștefănești au fost luate decizii importante pentru viitorul României, mai ales în preajma Primului Război Mondial. El a relatat că liderii care veneau la Ionel

„Locul în care s-a făcut istorie pentru România redevine, şi este firesc în orice ţară civilizată, un loc în care oamenii care vin aici să regăsească istoria, momente din viaţa publică şi privată a marilor noştri înaintaşi care au pus piatra de temelie pentru România modernă, pentru România mare, pentru România democratică”, a afirmat Orban.

La finalul evenimentului, Ludovic Orban a precizat că acesta a fost organizat cu respectarea regulilor, la manifestare participând doar opt persoane.

„Le cer scuze colegilor mei că am restrâns la maximum prezenţa reprezentanţilor PNL pentru a respecta regulile. Delegaţia care a participat la inaugurarea muzeului este formată din opt persoane, pentru că asta este regula referitoare la spaţiile închise, să nu ne reunim mai mult de opt persoane şi din cauza asta, practic, nu am ales să fie prezenţi astăzi decât acei oameni care au fost direct implicaţi în acest proces de readucere a Vilei Florica în panteonul instituţiilor de cultură din România prin inaugurarea Muzeului Naţional Brătianu”, a afirmat premierul.