Ludovic Orban, demiteri pe bandă rulantă! Pe cine a schimbat?

Ludovic Orban, demiteri pe bandă rulantă! Pe cine a schimbat?

Guvernul a făcut curățenie în teritoriu!

Premierul României Ludovic Orban a declanșat un tsunami de demiteri cu mai puțin de două luni înaintea alegerilor locale programate pe 27 septembrie. E vorba practic de o mișcare  destinată să oprească erodarea la guvernare a Partidului Național Liberal. Președintele PNL a demis 8 prefecți și 2 subprefecți din țară, numiți în funcție tot de el.

Premierul a anunțat demiterea a 9 înalți demnitari din țară, în speță prefecți și subprefecți, nemuțumit de modul în care aceștia au gestionat pandemia  în județele lor sau pentru a-i arunca în lupta pentru alegerile locale din 27 septembrie.

În Argeș, unul dintre județele devenit focar Covid-19, Ludovic Orban i-a demis pe prefectul Emanuel Soare și pe alți doi subprefecți. Soare fusese avertizat de Marcel Vela că ”va pleca acasă” dacă până pe 15 august nu se înregistrează progrese semnificative.

"Dumneavoastră sunteți principalul responsabil pentru situatia dezastruoasă în care se prezintă Argesul, astăzi! Indiferent de vrăjelile pe care încercați să mi le raportați! Scuzele dvs. nu vă ajută, dimpotrivă! Are Argeșul litoral și eu nu știu, are multe frontiere? Vorbiți mult și fără rost! (...) Cum se face că, de exemplu la Satu Mare, acțiunile de prevenție, coordonate de prefect, sunt duble numeric față de Argeș?? N-am decât să aduc prefectul de la Satu Mare ca să vă facă dvs. treaba în Argeș.”, l-a mustruluit Marcel Vela pe Emanuel Soare, într-o videoconferință cu prefecții, ce a avut loc acum o săptămână, scrie antena3.ro. .

Mișcarea lui Ludovic Orban nu e întâmplătoare. Un sondaj dat publicității recent arată că PNL se află în scădere, probabil  din cauza faptului că românii sunt nemulțumiți de modul în care a fost gestionată pandemia și de măsurile restrictive. De la un coeficient de încredere de 47% cât avea în februarie, PNL a scăzut la 32,6% în luna mai, apoi a crescut ușor la 33% în iunie, pentru ca în iulie să se stabilizeze la 31% dintre voturile alegătorilor.

PSD, în schimb, are un trend ascendent în ultimul sondaj și ajunge la un maxim de 28%, de la 21,9% cu cât era cotat într-un sondaj similar în iunie, respectiv 23% în luna mai și 25,8% în februarie.

Alianța USR - Plus înregistrează 14% din totalul voturilor, conform celui mai recent sondaj. Cel mai mult, Alianța USR - PLUS a fost cotată cu 17% din voturile alegătorilor în sondaje similare și cel mai puțin cu 12%.

Partidului lui Victor Ponta, Pro România se situează la limita pragului electoral, cu 7%.

Sondajul CURS a fost aplicat populației adulte rezidente în România, în vârstă de 18 ani și peste. Au fost intervievați 1100 de respondenți, iar perioada de realizare a fost între 29 iulie și 5 august, anul curent, notează antena3.ro.