„Orban ar trebui să recunoască adevărul – că probabil nu-l ascultă primarii din teritoriu, că poate mulți din județe sunt mai de acord cu Dragnea, Toader și Iordache. Că sunt căptușiți cu dosare penale și nu vor acțiuni care să contravină strategiei anti-justiție”, a afirmat Cozmin Gușă. Consultantul politic l-a atenționat pe liderul PNL și de faptul că foștii pedeliști se întâlnesc singuri și că el, dar și alți liberali, nu este cuprins în formula de negociere.

„Faptul că PDL se întâlnește singur și că PNL nu se mai întâlnește reprezintă o antiperformanță uriașă după mai bine de un an de mandat al lui Orban”, consideră Gușă.

Acesta a mai explicat că „talk-show-urile politice de la Realitatea Tv doresc să le arate cetățenilor adevărul, să-i ajute să voteze mai bine (…) acest tip de sondaje nu fac decât să ne arate că telespectatorii Realitatea TV gândesc corect”.

Analistul politic i-a invitat pe liberalii care nu cred în corectitudinea sondajului să meargă la sediul postului, să le arate procedura votului. Gușă, la rându-i, s-a arătat extrem de dezamăgit de prestația lui Orban, dar și de reacția lui. „PNL o duce atât de prost pentru că este condus prost. Într-un autocar sunt un șofer și un ghid turistic. Șoferul e Orban. Dacă de mai mult de un an au fost sute de mii de oameni împotriva lui Dragnea și ai săi, tu, ca alternativă, zice-se, să nu poți convinge o parte dintre protestatari să vină de partea ta, să vedem niște fețe noi?! Ei sunt interesați să supraviețuiască. Când li se pune oglinda în față sunt foarte supărați”, a declarat Cozmin Gușă.

Seria sondajelor Realitatea va continua cu restul formațiunilor politice.