Evenimentul Zilei > Actualitate > Ludovic Orban a încălcat procedura. Îl trimite și pe ministrul Costache la testare
Ludovic Orban a încălcat procedura. Îl trimite și pe ministrul Costache la testare

Ludovic Orban a încălcat procedura. Îl trimite și pe ministrul Costache la testare

Premierul în exercițiu Ludovic Orban a ieșit în conferința de presă fără să respecte procedura indicată de Grupul Strategic de Comunicare: cel care a intrat în contact cu un virusat să păstreze distanța de 4-5 metri față de altă persoană.

La pupitrul cu sigla PNL în spate, Orban a stat cot la cot lângă ministrul Victor Costache atunci când a comunicat jurnaliștilor ce s-a întâmplat cu senatorul Chițac, cu membrii comisiei parlamentare din care face parte acesta și cu alți demnitari cu care senatorul a fost în contact. Despre toți aceștia, Ludovic Orban a afirmat că deja li s-a comunicat să se autoizoleze.

Ministrul Sănătății Victor Costache a afirmat că nu a făcut parte din comisia în care a activat senatorul Chițac și nici nu s-a întâlnit în alt context cu acesta. A intrat, însă, în contact cu Ludovic Orban, cel care s-a autoizolat la Vila Lac 1, până la primirea rezultatului de la testul de coronavirus. Probabi vor merge amândoi să li se recolteze probe cu bețigașul din nas și gură.

Jurnaliștii erau la distanța reglementară față de premier, dar au primit recomandările necesare și asigurarea că situația este sub control