Lucru esențial pe care oamenii nu îl fac dimineața. Este vital pentru sănătate

Lucru esențial pe care oamenii nu îl fac dimineața. Este vital pentru sănătate Sursa: Arhiva EVZ

Prima masă a zilei este foarte importantă pentru organism, după cum au stabilit nutriționiștii. Sunt însă multe persoane care evită micul dejun.

Micul dejun, cea mai importantă” masă a zilei. De foarte multe ori ați auzit această concluzie, care a fost verificată și de medici, și de nutriționiști, și care este adevărată. Dacă săriți peste micul dejun, ar trebui să încercați să vă schimbați acest obicei.

Micul dejun este o masă esențială peste care nimeni nu ar trebui să sară

Cercetătorii de la MRC Clinical Science Centre, de la Imperial College London, au descoperit faptul că persoanele care nu mănâncă micul dejun suferă modificări la nivel cerebral și au tendința de a mânca mai nesănătos la următoarea masă.

În cadrul acestei cercetări au fost scanate creierele mai multor persoane care obișnuiesc să sară peste micul dejun, pentru a descoperi de ce se îngrașă. „Atunci când nu mâncau micul dejun, voluntarii aveau tendința de a mânca cu 20% mai mult decât atunci când nu săreau peste masă de dimineață”, a afirmat Tony Goldstone, coordonatorul studiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cu cât îți place mâncarea pe care o consumi, cu atât mai activ devine cortexul orbitofrontal”

Scanarea creierului a semnalat modificarea activității în zona cortexului orbitofrontal (situată deasupra ochilor), în special că răspuns la alimente bogate în calorii. „Credem că acest lucru are legătură cu stimulii plăcerii și cu senzația de recompensare după o perioada de înfometare. Cu cât îți place mâncarea pe care o consumi, cu atât mai activ devine cortexul orbitofrontal, cerând mai mult. În momentul în care voluntarii își închipuiau că mâncarea nu este gustoasă, activitatea din cortexul orbitofrontal scădea”, a mai spus specialistul.

Concluziile trase de către cercetătorii de la Imperial College London pot să devină un reper atunci când intră în discuție curele de slăbire. Înlocuind senzația de plăcere cu un sentiment negativ pentru anumite alimente, se poate diminua activitatea cortexului orbitofrontal care stimulează organismul să mănânce alimente bogate în calorii, și în acest fel se reduce numărul de calorii consumate.