Evenimentul Zilei > Actualitate > Lucrările de la pasajul Doamna Ghica ar putea începe din nou. Primăria Sectorului 2 va plăti 30 de milioane de lei
Lucrările de la pasajul Doamna Ghica ar putea începe din nou. Primăria Sectorului 2 va plăti 30 de milioane de lei

Lucrările de la pasajul Doamna Ghica ar putea începe din nou. Primăria Sectorului 2 va plăti 30 de milioane de lei

Hotărârea a fost adoptată cu 17 voturi pentru şi 10 abţineri. Primăria Sectorului 2 va contribui la acest pasaj cu 30 de milioane de lei.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a fost împuternicit să semneze contractul de asociere cu Municipalitatea pentru finanţarea în comun a Pasajului Doamna Ghica, după ce Consiliul Local Sector 2 a adoptat în şedinţa de joi un proiect de hotărâre pe această temă.

„Se aprobă asocierea între Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti şi Municipiul Bucureşti în vederea finanţării în comun a obiectivului de investiţii de interes public local ‘Pasaj Doamna Ghica'”, prevede hotărârea. Asocierea va fi condiţionată de confirmarea posibilităţii tehnice în ceea ce priveşte infrastructura şi suprastructura Pasajului Doamna Ghica de susţinere a căilor de rulare şi instalaţii fixe tramvaie, sens dublu.

Primarul Radu Mihaiu a declarat că termenul cel mai probabil de finalizare a Pasajului Doamna Ghica este 2022.

„Avem de făcut aceşti paşi procedurali, birocraţia asta nu este inventată de mine, trebuie să o facem pentru a putea finanţa în legalitate acest pasaj pe care ni-l dorim cu toţii terminat (…). Cei mai afectaţi de nefinalizarea acestui pasaj sunt oamenii din sectorul 2”, a explicat Radu Mihaiu.

Potrivit acestuia, fără această asociere, finalizarea lucrărilor la pasaj va întârzia.

„Pentru faptul că acele 30 de milioane nu se mai întorc la Sectorul 2, ne abţinem la vot”, a declarat, la rândul său, consilierul local PSD Lenuţa Popescu.