Evenimentul ZileiJustitieLucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi va fi reanalizată

Lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi va fi reanalizată

Lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi va fi reanalizată
La sfărșitul anului trecut o comisie a CNATDCU spunea că șefa DNA Laura Codruța Kovesi nu a plagiat deși în teză sunt pasaje copiate fără a se cita sursa. Membrii Comisei susțineau că citarea s-a făcut ”în proporție de 4%” considerând că nu sunt elemente pentru a declara că teza este un plagiat.

"CNATDCU a dispus crearea unei noi comisii de specialitate care să reevalueze teza de doctorat a Codruţei Kovesi, asta după ce s-a depus o contestaţie la decizia iniţială de neplagiat dată de Consiliul General. Astfel, se întruneşte o nouă comisie care va fi votată de Consiliul General CNATDCU. După ce vor fi aleşi cei trei specialişti, teza acesteia va fi reevaluată, urmând ca decizia să fie votată de Consiliul General", a declarat, pentru Agerpres, vicepreşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), Marius Andruh.

Contestaţia a fost depusă de către Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, a mai precizat Andruh.

De altfel, în cea de-a opta înregistrare, fostul deputat Sebastian Ghiţă a vorbit din nou despre doctoratul Laurei Codruţa Kovesi. Acesta a prezentat o factură reprezând o copie după un bilet de avion.La sfârșitul anului trecut, Sebastian Ghiță a făcut o sesizare la Parchetul General în care susținea că a fost împreună cu fostul ministru, Mihnea Costoiu, la Cluj unde avocatul Gheorghiță Mateuț ar fi semant, fără să citescă lucrarea de doctorat, raportul privind teza șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.


Accesează: