Lucian Bute renunță la bani pentru a se bate cu Carl Froch

Lucian Bute renunță la bani pentru a se bate cu Carl Froch

Lucian Bute, campionul mondial la categoria supermijlocie în versiunea IBF, vrea să boxeze împotriva lui Carl Froch cu orice preț, chiar și dacă va trebui să renunțe la o parte din bani.

"Din păcate, postul TV nu are aceeaşi viziune ca şi noi. Vom munci cu sau fără sprijinul televiziunii, chiar dacă vom încasa mai puţini bani. Froch este oponentul pe care îl dorim!", a afirmat Jean Bedard, președintele Interbox, firma care îl impresariază pe gălățean.

Probabil sătul de criticii care îl acuză că nu s-a luptat încă împotriva unui pugilist cu nume, Bute e dispus să renunțe la o parte din contractul cu postul Showtime pentru a se bate cu britanicul Carl Froch, finalistul turneului Super Six.

Partida cu Froch, care a fost trasă pe linie moartă de Showtime din cauza scepticismului postului TV în privința veniturilor rezultate de o confruntare între un român și un britanic în SUA, ar urma să aibă loc pe 14 aprilie. Ambele părți au declarat că își doresc meciul, echipa britanicului făcând și ea declarații similare în urmă cu câteva săptămâni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lucian Bute are 31 de ani și este neînvins la profesioniști. Are 30 de victorii, dintre care 24 prin knock-out, palmares care i-a adus și porecla de Mister KO. Bute a câștigat titlul IBF în urmă cu patru ani și trei luni, când l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio. De atunci, românul și-a apărat de 9 ori titlul, însă în fața unor adversari fără prea multă credibilitate în lumea boxului.

De cealaltă parte, Carl Froch, pugilist născut la Nottingham în urmă cu 34 de ani, a pierdut două din cele 30 de partide disputate. Eșecurile au venit în fața danezului Mikkel Kessler, la Copenhaga, și a americanului Andre Ward, în finala Super Six de la Atlantic City. Froch este poreclit Cobra și a avut în palmare titlul WBC.