Evenimentul ZileiPoliticaCazul Radu Gavriș. Lucian Bode anunță toleranță zero pentru încălcarea legii

Cazul Radu Gavriș. Lucian Bode anunță toleranță zero pentru încălcarea legii

Cazul Radu Gavriș. Lucian Bode anunță toleranță zero pentru încălcarea legii
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunță că nu va avea nici o toleranță pentru abaterile de la respectarea legii în cazul lucrătorilor din cadrul Ministerului. El a reacționat după ce adjunctul Poliției Capitalei a fost amendat la o petrecere în Centrul Vechi.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode,  anunță „toleranță zero” pentru cadrele MAI care încalcă legea. El a reacționat, pe contul său de Facebook, după apariția informațiilor despre amendarea lui Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei.

Adjunctul Poliției Capitalei este cercetat disciplinar, după ce a fost identificat la o petrecere în centrul vechi. În postarea de pe Facebook, deși nu dă numele ofițerului, Bode a anunțat că s-a dispus declanșarea cercetării prealabile în cazul acestuia. Ministrul face precizări în legătură cu „un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București”.

„Din informațiile pe care le dețin în acest moment, în cazul menționat, s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, a scris Lucian Bode pe Facebook.

Lucin Bode anunță toleranță zero pentru cadrele de la Interne

Ministrul și-a intitulat postarea „Toleranță zero față de nerespectarea Legii!”. El a precizat că, în vreme ce majoritatea românilor au înțeles că măsurile de restricție trebuie aplicate, alții le încalcă. Pentru aceștia, spune Lucian Bode, autoritățile vor avea „toleranță zero”

„(…) vreau să vă asigur că sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege!”, a mai scris Lucian Bode.

El a precizat că în timpul mandatului se va implica pentru ca imaginea structurilor MAI, să reflecte valoarea personalului.

„Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toți!”, a încheiat Lucian Bode.

Radu Gavriș, amendat în Centrul Vechi

Vineri seară, polițiștii, jandarmii și inspectorii ANSVSA au controlat mai multe localuri din București. Verificările au vizat respectarea măsurilor de protecție sanitară. Printre cei amendați se numără și adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș. Acesta a participat la o petrecere împreună cu mai multe persoane, îtr-un restaurant din Centrul Vechi.

Informația a fost prezentată și într-un comunicat al Poliției Capitalei.


Accesează: