Lucian Bode a făcut anunțul! Nu orice mască de protecție este acceptată! Amenzile sunt colosale

Lucian Bode a făcut anunțul! Nu orice mască de protecție este acceptată! Amenzile sunt colosale Sursa: arhiva EVZ

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că oamenii care poartă mască textilă în spațiu public vor fi amendați! Aceasta nu te apară de virusul COVID-19. Sancțiunile sunt colosale. Care este explicația?

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că masca textilă nu este acceptată de autorități! Șansele ca o persoana să dea virusul sau să îl primească sunt foarte mari. Amenzile pot ajunge și la 2500 de lei.

„Este amenda care se aplică pentru portul măștii neconforme, nu am umblat la cuantumul amenzilor”, a conchis ministrul de Interne.

Sursa foto: EVZ

„Nu au nevoie de indicații, ci de lege. Câtă vreme hotărârea CNSU și Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, polițișii și jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri, trebuie să aibă fundament legea, nu indicațiile ministrului”, a declarat Lucian Bode.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta a mai declarat că masca de protecție joacă un rol important, iar materialul din care este făcută este foarte important pentru sănătatea ta, dar și a celorlalți.

„Specialiștii spun că tulpina Omicron se răspândește foarte rapid și transmisibilitatea este una foarte mare. În aceste condiții, portul măștii este esențial în limitarea răspândirii. Niciun efort nu este prea mare”, a mai spus ministrul.

Masca de protecție a revenit în viața românilor

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat, miercuri, că masca de protecție devine din nou obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise. Autoritățile au luat această decizie pentru a proteja populația de varianta Omicron.

„Folosirea măștii va fi obligatorie – sau mască medicală simplă, chirurgicală, ori FFP2 – în spațiile deschise și închise. Normal că în Ordinul comun al ministrului Sănătății și Ministrului de Interne se vor prevedea unele excepții pentru cei care au activități individuale, sportive, de diverse categorii. În rest, se va purta mască.

Problema acestei variante (Omicron) e că e extrem de contagioasă. Contactul ca să te infectezi de la altă persoană, dacă ea e pozitivă, e unul foarte scurt, mai scurt decât la Delta și variantele anterioare. Asta înseamnă că e suficient să porți o discuție cu cineva care e infectat o scurtă perioadă și poți să fii și tu infectat. De asta măsura privind portul măștii devine obligatorie în toate spațiile închise și deschise.”, a precizat Arafat, potrivit B1.