Polemicile din jurul Vestelor Galbene nu se mai termină. De data aceasta este Luc Ferry, care se află sub focul reflectoarelor după propunerile sale asupra violenţelor care pornesc de la manifestanţi. Fostul ministru al lui Jacques Chirac a cerut la Radio Classique ca forţele de ordine să facă uz de armele lor pentru a se apăra: ''Suntem toţi împotriva violenţelor, dar ceea ce nu înţeleg, este de ce poliţiei nu-i sunt date mijloacele necesare pentru a pune capăt acestor violenţe. Este insuportabil'', a comentat el, înainte de a fi întrebat despre riscurile pe care această propunere le-ar putea reprezenta pentru manifestanţi.

O polemică privind reţelele sociale

''Cinstit vorbind, când vezi indivizi care bat cu picioarele un biet poliţist care este deja la pământ…deh, ce să spun, că ar trebui să se folosească în sfârşit de armele sale. Ascultaţi, cred că deja e suficient. Există un moment în care aceste specii de hoţi, aceste specii de pui ce căţea , de extremă dreapta sau de extremă stânga, sau găşti de cartier, care vin să bată poliţişti, devine inacceptabil. E suficient'', a tunat el.

Filosoful a propus în continuare diferite mijloace pentru a opri manifestaţiile. ''Această violenţă extremă – mă alătur republicanului Darmanin  – este insuportabilă. Eu cred că avem a patra armată din lume, ea este capabilă să termine acestă nebunie, acest haos, trebuie să spunem lucrurilor pe nume, aşa cum se prezintă ele'', a încheiat el. Propuneri care au stârnit o vie polemică pe Twitter, iar numeroşi internauţi şi-au jucat rolul lor de indignaţi, denunţând acest ''apel la moarte''.

Apel la calm din partea lui Luc Ferry

La sfârşitul zilei, Luc Ferry a reacţionat la polemici pe contul său de Twitter. El s-a apărat fiindcă a incitat poliţiştii să tragă asupra Vestelor Galbene. ''Eu n-am spus niciodată să se tragă asupra Vastelor Galbene, mişcare pe care am susţinut-o încă de la început. Eu cer pur şi simplu ca poliţiştii să poată folosi, cum li se cere de fapt, armele neletale când unii încearcă să-i omoare. Clar?'', titrează Le Point.

 

Te-ar putea interesa și: