Evenimentul Zilei > Politica > LOVITURĂ din PARTEA SISTEMULUI. Viorica Dăncilă, SUSPENDATĂ din cauza URMĂRIRII PENALE începute de DIICOT?
LOVITURĂ din PARTEA SISTEMULUI. Viorica Dăncilă, SUSPENDATĂ din cauza URMĂRIRII PENALE începute de DIICOT?

LOVITURĂ din PARTEA SISTEMULUI. Viorica Dăncilă, SUSPENDATĂ din cauza URMĂRIRII PENALE începute de DIICOT?

Procurorii DIICOT au început oficial urmărirea penală în dosarul în care e vizată Viorica Dăncilă. Acuzațiile sunt de înaltă trădare și divulgarea secretului care periclitează securitatea națională. Este o urmărire penală in rem.

E o mișcare de ultimă oră al procurorului-șef al DIICOT, care a decis să înceapă urmărirea penală in rem, ceea ce înseamnă că nu este vizată în acest moment direct. Cel mai probabil au venit informațiile, despre care vorbea Daniel Horodniceanu acum două zile, de la serviciile secrete, care au dus la începerea acestei urmăriri penale.

Informația a fost comentată, în ediția de joi a emisiunii "Sinteza zilei", de Mihai Gâdea și invitații săi:

"M-am interesat astăzi, vorbind cu mai mulți oameni de drept, dacă era nevoie să se treacă la această etapă in rem, pentru a vedea dacă acest dosar trebuie să fie dus mai departe sau să fie închis, să fie clasat. Și toți mi-au răspuns foarte clar: nu era deloc nevoie să se ajungă la in rem pentru a fi clasat!

Înseamnă că se conturează fapta", a spus Mihai Gâdea, conform Antena3.