Fostul lider al PSD nu a avut dreptul să voteze,  potrivit sentinței judecătorești prin care a fost condamnat la închisoare,  în timp ce alți deținuți celebri au putut să facă acest lucru.

Este cazul lui Gheorghe Dincă, arestat preventiv pentru răpirea şi uciderea Alexandrei şi Luizei, dar şi fostului primar al Constanţei Radu Mazăre, potrivit romaniatv.net.

14.807 de persoane private de libertate au votat la scrutinul de duminică, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

„Ca urmare a dispunerii tuturor măsurilor organizatorice de natură să asigure desfăşurarea în condiţii optime a procesului de vot în cadrul alegerilor pentru preşedintele României din anul 2019, unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au raportat finalizarea activităţii de votare, fără a fi înregistrate incidente sau manifestări de natură a perturba procesul electoral”, a anunţat conducerea ANP,  într-un comunicat de presă.

În comunicat se mai arată că numărul deţinuţilor custodiaţi duminică aceasta de ANP este de 20.434, deținuții votând cu ajutorul urnei speciale.