Editura Evenimentul si Capital

Lovitură pentru liderii sindicali. Sunt obligați să-și declare averile deținute

Autor: | | 0 Comentarii | 1336 Vizualizari

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, ieri, un proiect de lege care prevede că persoanele cu funcţii de conducere în cadrul organizaţiilor, federaţiilor şi confederaţiilor sindicale sunt obligate să îşi depună declaraţii de avere şi de interese.

Propunerea legislati vă pentru modific area şi c ompletarea Legii nr . 1 44/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ANI adaugă președinții, vicepreședinții, secretarii și trezorierii la categoria celor care trebuie să dea cu subsemnatul pe averile pe care le dețin la şeful compartimentului de resurse umane din cadrul instituţiilor amintite.

În expunerea de motive, initiațorii spun ca au depus pr oiectul „pentru a elimina discriminarea” și pentru a nu „eclipsa echitatea ce trebuie să domine actul de justiţie al personalului de conducere din cadrul sindicatelor”. Camera Deputaţilor este primul for sesizat pe acest proiect de lege, Senatul fiind camera decizională.

Corupția de la vârful sindicatelor, pedepsită cu închisoarea

Fostul lider al sindicatului din Petrom Liviu Luca (foto) execută din 22 iulie 2016 pedeapsa de şase ani de închisoare primită în dosarul privind devalizarea companiei PSV, fosta Petromservice. Celebrul sindicalist a fost găsit, și anul trecut, vinovat de fapte de corupţie, fiind condamnat definitiv la tr ei ani de închis oare cu e xecutare, pentru rolul jucat în calitate de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia.

La 7 ani de detenție pentru fapte de corupție a fost condamnat, în 2013, și fostului lider al confederaţiei CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 1
Tag-uri: liderii, sindicali, averiStirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI