Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură pentru Justiția din România. Copos și-a câștigat dreptatea la CEDO
Lovitură pentru Justiția din România. Copos și-a câștigat dreptatea la CEDO

Lovitură pentru Justiția din România. Copos și-a câștigat dreptatea la CEDO

Omul de afaceri George Copos a câştigat la CEDO procesul intentat justiţiei din România, după condamnarea din 2014, din dosarul Loteria I.

Investitorul George Copos, abuzat de justiţia lui Traian Băsescu, şi-a câştigat dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

În august 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat definitiv pe George Copos la patru ani de închisoare cu executare sub acuzaţia de evaziune fiscală de peste un milion de euro, după ce acesta vânduse mai multe spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română. Iată ce a reclamat George Copos la CEDO:

„Plângerea se referă la afirmațiile reclamantului privind lipsa de previzibilitate a temeiului legal al condamnării sale și a neexplicării motivelor pentru hotărârea definitivă din 25 august 2014 pronunțată de Tribunalul Județean București în urma căreia a fost condamnat o pedeapsă de patru ani de închisoare.

Asta se referă, de asemenea, la o presupusă lipsă de bază legală pentru condamnarea reclamantului la plata obligațiilor fiscale (impozite și dobânzi) către stat ca urmare a condamnării sale pentru evaziune fiscală”, se arată în comunicatul  CEDO.

Decizia a fost însă dovedită ca un abuz al sistemului judiciar construit de Traian Băsescu, care a încercat cu numeroase tertipuri încă din 2008, când dosarul Loteria a fost pornit, să șicaneze guvernul condus la acea dată de Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit CEDO, ar fi fost încălcate mai multe articole din Convenţia Internaţională a Drepturilor Omului.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.


Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: