Evenimentul Zilei > Economie > Lovitură pe piața energiei. Cu mutarea asta, Hidroelectrica dă șah concurenței!
Lovitură pe piața energiei. Cu mutarea asta, Hidroelectrica dă șah concurenței!

Lovitură pe piața energiei. Cu mutarea asta, Hidroelectrica dă șah concurenței!

Compania Hidroelectrica se pregătește de o lovitură puternică pe piața energiei.

Colosul controlat de stat vrea să cumpere activele companiei cehe CEZ, care a anunțat că se retrage din România!

În acest sens, Hidroelectrica a decis să convoace acţionarii pentru data de 14 aprilie. În circulara trimisă membrilor AGA se vorbește despre aprobarea depunerii unei oferte angajante pentru activele CEZ!

Iată ce scrie, printre altele, în convocatorul ședinței din 14 aprilie: „Aprobarea întocmirii şi depunerii unei oferte angajante a Hidroelectrica, singura pentru întreg perimetrul tranzacţiei sau în consorţoiu, la termenul solicitat CEZ în cadrul procesului de vânzare (M&A) a grupului CEZ în România, condiţionată de aprobarea ulterioară a acesteia de către Adunarea Generală a Acţionarilor”.

Totodată, acţionarii Hidroelectrica vor vota și aprobarea contractării unui credit bancar pentru achiziţii de participaţii în vederea diversificării portofoliului companiei. Creditul va putea fi utilizat în lei şi/ sau valută.

În fine, un alt punct de pe ordinea de zi, arată financialintelligence.ro, îl reprezintă aprobarea constituirii de către Hidroelectrica, în calitate de membru fondator, a Asociaţiei Producătorilor de Energie Electrică (HENRO) şi aprobarea Statutului şi Actului Constitutiv al Asociaţiei.

Reamintim că acționari la Hidroelectrica SA sunt Ministerul Economiei (80%) şi Fondul Proprietatea (20%).