Reamintim că scandalul a izbucnit supă o ediție a emisiunii „Sinteza Zilei”, în care Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii, a avut ca temă în dezbatere familia Adamescu.

Emisiunea a vut loc la Antena 3 pe data de 2 martie 2017.

Carmen Adamescu, văduva omului de afaceri Dan Adamescu a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 și implicit pe Mihai Gâdea și Adriana Constantinescu, concubina fiului său vitreg al reclamantei.

Minuta soluției ÎCCJ, în dosarul 20175/3/2017, având ca obiect acțiune în răspundere delictuală:

Detalii soluţie: Decizia nr. 775:Admite recursurile declarate de reclamanta Adamescu Carmen şi de pârâţii Constantinescu Adriana, Antena 3 – News & Current Affairs şi Gâdea Mihai împotriva deciziei civile nr. 1203 A/2018 din 19 octombrie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a civilă. Casează decizia recurată şi trimite cauza, spre rejudecare, aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă.

Scandalul izbucnit în urma emisiunii difuzate de Mihai Gâdea a fost pe larg mediatizat în presa acelei perioade:

https://evz.ro/carmen-adamescu-in-razboi-cu-presa.html

Soția omului de afaceri decedat susține că a fost grav prejudiciată. Procesul, în care Carmen Adamescu cerea daune morale de câte 4.467.600 lei de la fiecare dintre cei 3 pârâți, s-a finalizat în prima fază la Curtea de Apel București, care, pe 19 octombrie 2018, a pronunțat sentința:

Solutia pe scurt: „Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa civilă atacată, în sensul că: Admite în parte cererea. Obligă pârâții Antena 3 S.A. și Mihai Gâdea la plata în solidar către reclamantă a sumei de 4.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă pârâta Adriana Constantinescu la plata către reclamantă a sumei de 4.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă pârâții Antena 3 – News & Current Affairs și Mihai Gâdea la redarea dispozitivului prezentei hotărâri judecătorești în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”, la momentul și sub condiția rămânerii definitive a acesteia. Respinge capătul de cerere privind obligarea pârâților la prezentarea de scuze reclamantei, în mod public, ca neîntemeiat. Respinge cererea intimatei-pârâte Adriana Constantinescu de obligare a apelantei-reclamante la plata cheltuielilor de judecată ocazionate în apel, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel București.”
Document: Hotarâre  1203/2018  19.10.2018, potrivit justnews.ro