Primarul  PSD al orașului Panciu, Iulian Nica, a fost arestat arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind învinuit pentru șase infracțiuni, respectiv delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la delapidare, instigare la fals intelectual, uz de fals.

El a fost reținut miercuri seara, după ce procurorii și polițiștii au efectuat mai multe percheziții, atât la domiciliul său cât și acasă la mai mulți angajați ai Primăriei. În dosar mai sunt suspecți încă șapte salariați între care și Eugen Buleandră, secretarul Primăriei.

Potrivit prim-procurorului Nicolae Pârcălăbescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu, dosarul a pornit de la o plâgere făcută de o salariată a societății de salubrizare a Primăriei, DUSPI SERV, care a afirmat că primarul ar fi făcut presiuni asupra ei ca să comită o serie de ilegalități.

Iulian Nica a fost acuzat că ar fi produs societății un prejudiciu estimat la peste 300.000 de euro. El ar fi pus la dispoziția unei firme private din zonă, vreme de mai mulți ani, două utilaje apaținând DUSPI SERV, contra unor chirii modice. Tot prin intermediul societății de salubritate s-ar fi făcut deconturi fictive de carburant, iar primarul s-ar fi folosit de angajați pentru scopuri personale.

Săptămâna trecută, procurorii au efectuat percheziţii și la sediul primăriei din Panciu precum și la cel al DUSPI SERV, prin intermediul căreia s-ar fi petrecut faptele vizate în dosar.