„Dragi colegi parlamentari din USR, prietenii mei: Claudiu Nasui, Tudor Benga, Cristina Prună, Ionut Mosteanu, Cătălin Drulă, Cosette Chichirău: prin voi România a fost injectată cu speranța unor noi politicieni oneşti. Pe subiectul justiției suntem frați: aparținem aceluiaşi curent, dar cu o orientare doctrinară diferită. Declarația de azi a lui Dacian Cioloş aruncă în aer toată munca USR. Si voi știți asta. Pentru a nu distruge credibilitatea întregului USR vă rog să denunțați protocolul cu PLUS. Nu cer asta pentru mine, nu o cer pentru PNL, nu o cer pentru USR, o cer pentru Romania.

Cioloș, for instance, said he had accepted the explanations from Goulard, a member of his own political family, regarding the allegations against her and would support her nomination, because ultimately it was clear to him that she respected the EU’s rules — as evidenced by her reimbursement of EU funds.”, a scris Pavel Popescu pe Facebook.

Declarația vine în contextul acceptării de Dacian Cioloș a explicațiilor oferite de Sylvie Goulard, candidata Franței pentru funcția de comisar european, referitoare la acuzațiile împotriva ei.

Sylvie Goulard face parte din grupul Renew Europe, al cărui lider este Dacian Cioloș.