Evenimentul Zilei > International > LOVITURĂ GREA din partea unei MARI COMPANII AERIENE. Angajații au intrat în GREVĂ chiar în ziua de PAȘTE
LOVITURĂ GREA din partea unei MARI COMPANII AERIENE. Angajații au intrat în GREVĂ chiar în ziua de PAȘTE

LOVITURĂ GREA din partea unei MARI COMPANII AERIENE. Angajații au intrat în GREVĂ chiar în ziua de PAȘTE

O nouă grevă la compania aeriană Air France continuă sâmbătă, pentru măriri de salariu, provoacând anularea a 30% din zboruri.

Această grevă paralizează, practic, traficul aerian în Europa, pentru că multe dintre cursele anulate erau în afara Franței, scrie Agerpres.

De asemenea, traficul feroviar a fost perturbat miercuri, în întreaga reţea SNCF, în a doua zi a unei greve împotriva unor proiecte guvernmentale de reformare a sectorului feroviar francez, cărora sindicatele li se opun la unison, relatează Reuters.

Adunări generale erau prevăzute în vederea luării hotărârii de a continua mișcarea care urmează să se desfăşoare două zile din cinci pe o perioadă timp de trei luni, la iniţiativa a patru sindicate.

Sud-Rail a îndemnat la aprobarea unei greve din 24 în 24 de ore.

„Observăm că mobilizarea a fost foarte puternică”, a declarat Roger Dillenseger. „Să facem grevă pentru ca să creăm neplăceri utilizatorilor nu este obiectivul nostru. Obiectivul nostru este să ieşim din conflict, să negociem şi să găsim soluţii adevărate”.

Compania publică a anunţat marţi un nivel global de participare la grevă de 34%, însă clar mai mare în rândul personalului necesar funcţionării trenurilor – 77% în rândul conductorilor, 69% al controlorilor şi 39% al acarilor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: