Dezvăluirea aparţine unei formaţiuni kurde care publică o fotografie a lui Osama Abdul Mohsen cu turban pe cap şi un text în care precizează că deţine mai multe probe care să ateste adevăratele preocupări ale bărbatului devenit un simbol al sirienilor năpăstuiţi. “Osama Abdul s-a alăturat grupării teroriste în 2011, a comis nenumărate şi a ucis nenumăraţi civili minoritari”, scrie siteul Uniunii Democrate kurde. Sirianul ar fi fost implicat şi în reprimarea violentă a revoltelor kurde din orașul Qamishlo în 2004. Atunci, peste 50 de kurzi au fost uciși de către forțele de securitate siriene la un meci de fotbal.

Siteul formaţiunii mai sus menţionate mai spune că Mohsen a părăsit oraşul sirian Tel Abyad şi s-a amestecat printre adevăraţii refugiaţi de război când cucerirea acestuia de către forţele kurde devenise certă.

Osama Abdul Mohsen a devenit una din figurile emblematice ale tragediei siriene, după ce a fost supus unei incredibile agresiuni de către o jurnalistă din Ungaria, în timp ce fugea de forţele de ordine maghiare, ţinându-l în braţe pe fiul său cel mic. Ulterior, presa occidentală a informat că Mohsen a fost antrenor la clubul Al-Fotuwa Deir-ez-Zor, din primul eşalon fotbalistic al ţării sale natale. Zilele trecute, el era primit în Spania ca un erou, fiind invitat să-şi continue cariera de antrenor.

Dacă informaţiile publicate pe siteul formaţiunii kurde se dovedesc a fi adevărate, atunci “întâlnirea” sirianului cu operatoarea violentă capătă o cu totul altă conotaţie, fiind încă o probă a lejerităţii cu care indivizi deosebit de periculoşi se amestecă printre oameni nevinovaţi.