Lovitură de teatru în Grecia. Socialiştii lui Venizelos vor renegocierea acordului cu FMI

Lovitură de teatru în Grecia. Socialiştii lui Venizelos vor renegocierea acordului cu FMI

Liderul partidului socialist grec PASOK, Evangelos Venizelos, a pledat pentru o coaliţie de guvernământ de largă deschidere, care să renegocieze, după alegerile naţionale programate la 17 iunie, acordul de salvare încheiat de Grecia cu creditorii săi internaţionali, potrivit Associated Press, citată de Agerpres.

În calitate de ministru de finanţe, Venizelos a negociat un al doilea plan de ajutor care a salvat Grecia de la intrarea în default. Acum, el consideră că o coaliţie restrânsă nu ar fi capabilă să renegocieze un acord mai bun.

Liderul socialist a precizat că a transmis propunerea sa liderilor a patru formaţiuni politice - printre care conservatorii de la Noua Democraţie şi radicalii de la Syriza, cu toate că şeful acesteia din urmă a pledat pentru retragerea Greciei din acord.

Potrivit AP, socialiştii lui Venizelos au primit o lovitură dură cu ocazia alegerilor neconcludente de la 6 mai, scăzând de 44 la 13 procente, pe poziţia a treia. Incapacitatea liderilor politici de a forma o coaliţie a condus la un nou scrutin, însă nici acum nu se aşteaptă ca un partid să obţină o majoritate convingătoare.

Ne puteți urmări și pe Google News