Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovită cu mașina pentru că a refuzat să se prostitueze. Proxenetul a fost reținut de procurori
Lovită cu mașina pentru că a refuzat să se prostitueze. Proxenetul a fost reținut de procurori

Lovită cu mașina pentru că a refuzat să se prostitueze. Proxenetul a fost reținut de procurori

O tânără racolată prin metoda loverboy, pentru prostituție, a fost bătută și lovită cu mașina când a refuzat să se mai lase exploatată

O tânără din județul Prahova a fost amenințată, bătută și lovită cu mașina pentru că a refuzat să se prostitueze. Femeia a fost racolată pentru prostituție prin metoda „loverboy”, iar la scurt timp, cel pe care îl credea iubitul ei i-a cerut să întrețină relații sexuale pe bani cu alții.

Cum a refuzat să-i facă pe cap, individual a amenințat-o și a agresat-o, încercând să o determine să cedeze. El a mers până acolo încât a călcat-o cu mașina, provocându-i mai multe leziuni. În urma accidentului rutier, femeia a sesizat poliția, iar în acest caz a fost demarată o anchetă.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO din Ploieşti au declanşat o amplă operaţiune în baza sesizării formulate de tânăra agresată. Aceștia au efectuat mai multe percheziții domiciliare, iar în cursul zilei de miercuri, un număr de 12 persoane au fost reținute și duse la audieri.

Loverboy-ul a fost ridicat de polițiști

Conform unui comunicat de presă, DIICOT şi BBCO au reţinut faptul că, în perioada iulie 2020 – aprilie 2021, tânăra a fost racolată de suspect prin metoda „loverboy”. Bărbatul suspect în cauză a încercat să o exploateze sexual, pe raza judeţului Prahova, în schimbul obţinerii de foloase materiale. Femeia s-a opus, iar în acel moment, individual a devenit agresiv, încercând să o determine să cedeze.

„În momentul în care victima nu mai dorea să continue, în favoarea suspectului, activitatea de prostituţie, acesta o urmărea pentru a-i menţine starea de temere şi aservire, apoi pentru a-i înfrânge rezistenţa o ameninţa şi chiar devenea violent. Astfel, pe fondul unor discuţii contradictorii, suspectul a lovit partea vătămată cu autoturismul. În urma evenimentului rutier aceasta a suferit numeroase leziuni traumatice”, au declarat anchetatorii.

Acţiunea polițiștilor și a procurorilor prahoveni a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab“ din Ploieşti. De asemenea, suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.