Evenimentul Zilei > Actualitate > Soarta tragică a unui bărbat din Prahova, ieșit la jogging. A fost omorât de animalele sălbatice
Soarta tragică a unui bărbat din Prahova, ieșit la jogging. A fost omorât de animalele sălbatice

Soarta tragică a unui bărbat din Prahova, ieșit la jogging. A fost omorât de animalele sălbatice

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a plecat, duminică, după obiceiul zilnic, să alerge. Numai că acesta nu s-a mai întors acasă. Disperată, familia a alertat Poliția care a plecat în căutarea acestuia.

Din nefericire tânărul a fost găsit decedat, luni seară, de echipele de căutare, primele indicii arătând că acesta ar fi fost atacat de un urs.

Bărbatul a fost ucis cel mai probabil de un urs

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Azuga au fost sesizaţi, luni dimineaţă, de tatăl victimei cu privire la faptul că bărbatul a plecat duminică să alerge şi nu a mai revenit la domiciliu.

În urma acţiunilor de căutare la care au participat zeci de forţe, inclusiv câini de urmă, trupul neînsufleţit al persoanei în vârstă de 39 de ani a fost găsit în zona Limbăşelu.

„Din primele cercetări, există indicii conform căruia bărbatul ar fi fost atacat de un animal sălbatic, cel mai probabil un urs. Trupul neînsufleţit va fi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei”, precizează IJP, potrivit Agerpres.

Alte atacuri ale urșilor

La sfârșitul lunii ianuarie, un turist care schia sâmbătă pe o pârtie din Predeal a mai mult noroc când s-a întâlnit cu un urs, care a început să-l urmărească și să alerge după el. Incidentul a fost observat de oamenii care erau în telescaun.

Din fericire, tânărul a scăpat cu bine după întâlnirea neașteptată cu animalul. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmerie, Ion Zaharia, a declarat atunci că turistul a procedat corect atunci când, la un moment dat, a aruncat rucsacul, iar ursul a devenit preocupat să examineze acest obiect, iar pericolul a fost depășit.

Potrivit jandarmilor montani, în cursul zilei au fost primite trei apeluri la 112 care semnalau prezența unui urs. Autoritățile din Brașov au emis două mesaje Ro-Alert.

Nu este însă prima dată când este semnalată prezența unui urs în zonă. Cu toate acestea, jandarmii spun că astfel de incidente nu sunt ieșite din comun. Restrângerea arealului urșilor a făpcut ca aceștia să fie, acum, mult mai apropiați de zonele în care se află oamenii și iată că incidentele grave nu au întârziat să apară.