„Am abordat toate subiectele privind preşedinţia română a Uniunii Europene. Doamna prim-ministru are o experiență europeană şi sunt convinsă că România este pregătită să asigure preşedinţia Consiliului”, a afirmat Viorica Dăncilă, conform antena3.ro

Nathalie Loiseau a  mai discutat cu Dăncilă şi despre „îngrijorările unor instituții europene şi internaționale privind evoluțiile judiciare în România şi am avut o conversație lungă şi detaliată”.

„Statul de drept este un element fundamental pentru toate statele membre ale Uniunii Europene şi este unul dintre criteriile luate în considerare la aderare. Autoritățile române știu acest lucru şi îşi susțin cu tărie atașamentul la statul de drept”, a afirmat ministrul francez. 

Ministrul francez al Afacerilor Europene, Nathalie Loiseau, a considerat că „este necesar să existe un dialog aprofundat între România şi Uniunea Europeană”. În contextul în care Comisia Europeană a emis anumite întrebări, îngrijorări şi concluzii legate de acest subiect

„Nu putem avea un climat de afaceri fără probleme, nu putem avea o cooperare polițienească şi judiciară eficiente şi acces la finanțări europene în ţări în care statul de drept nu e pe deplin asigurat” a punctat ministrul francez pentru Afaceri Europene.

Nathalie Loiseau a ținut să arate că premierul Viorica Dăncilă deține deja o experiență europeană. Ministrul francez şi-a exprimat convingerea că România este pregătită să asigure președinția Consiliului UE.

Te-ar putea interesa și: