Casă cu doar 2.500 de euro. Unde și cu cât a scăzut piața imobiliară din România

Casă cu doar 2.500 de euro. Unde și cu cât a scăzut piața imobiliară din România Sursa foto: arhiva EVz

Cei care nu dispun de bani mulți îşi pot cumpăra o locuință la un preţ incredibil de mic, şi anume la doar 2.500 de euro. Este vorba despre o casă bătrânească aflată în Suceava.

Piaţa imobiliară din România trece printr-o perioadă dificilă. Datele de la Cadastru arată că vânzările au scăzut cu o treime, în întreaga ţară comparativ aceeași perioadă a anului trecut. Situația arată rău deoarece s-au înregistrat scăderi de aproximativ 25%, spun experţii.

În schimb, cei care sunt în căutare de locuințe ieftine, au şansa de a achiziționa case bătrânești, care, ce-i drept, necesită îmbunătățiri majore. De exemplu, o casă din Suceava a fost scoasă la vânzare la prețul de doar 2.500 de euro, iar pe site-urile de specialitate dar şi pe social media e plin de astfel de anunțuri cu locuințe foarte ieftine.

Locul din România unde poți cumpăra o casă cu 2.500 de euro

Printre ele se numără o casă veche la prețul de 2.500 de euro. Locuința are 80-90 de ani, iar proprietarul vrea să o vândă, dar cu o condiție: nu vinde şi terenul din jurul casei: „Vând casa veche 80-90 de ani! Se vinde doar casa (pentru lemn) fără teren!!”, se arată în anunțul online.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, sunt clienţi care caută astfel de case vechi, cum ar fi şi acest anunţ: „Cumpăr casă în Suceava sau împrejurimi nu mă interesează duplex sau casă bătrânească preț rezonabil mulțumesc”.

Nu este o eroare! Orașul din România unde o casă costă doar 2.500 de euro

Sursa foto: OLX

Oraşul din România în care poți cumpăra o garsonieră cu doar 5.000 de euro

Există un oraș în România în care îți poți cumpăra o garsonieră complet renovată, cu doar 5.000 de euro. Garsoniera este situată în orașul Oțelu Roșu din județul Caraș-Severinşi are o suprafaţă de 25 de metri pătraţi şi se află într-un bloc construit în anul 1977.  Proprietarul a mobilat-o complet și a pus-o la vânzare. Mai mult decât atât, prețul era la vremea respectivă negociabil.

„Vând garsonieră la cheie cu o cameră/bucătărie și baie în Oțelu Roșu, strada Tineretului, Bl2, cu contract și acte. Mai multe detalii în privat… preț în euro negociabil”, era anunțul publicat de către proprietar.

Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care s-au vândut sau s-au cumpărat în aprilie anul acesta este cu peste 11.000 mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Este o situație normală. Anul trecut, știm cu toții, a fost problema războiului și apoi a urmat o isterie și o panică totală în rândul cumpărătorilor, iar cifrele pe care noi le vedem astăzi vin din două direcții: o dată sunt apartamentele care sunt gata de tranzacționare acum și se semnează și mai vin alte contractele care au fost semnate anul trecut în aceeași perioadă și apartamente care se livrează astăzi. De asta sunt cifrele atât de mici. Prețurile cu siguranță că au crescut și au crescut justificat de data aceasta. Analizăm puțin primele luni ale acestui an. Comparativ cu februarie-martie, luna aprilie a venit cu un volum mult mai mare de tranzacționări”, a explicat Diana Micu, expert imobiliar.