Localitatea din România în care 99% dintre locuitori nu au vrut să se vaccineze. Nici primarul nu s-a imunizat

Localitatea din România în care 99% dintre locuitori nu au vrut să se vaccineze. Nici primarul nu s-a imunizat sursa: Arhivă EVZ

O comună din România este campioană la capitolul absenteism de la vaccinare. Doar 32 de locuitori s-au imunizat dintr-un total de 8.000.

Există o comună în România, care se află la coada clasamentului legat de rata de vaccinare împotriva coronavirusului. Într-o țară în care numărul persoanelor imunizate este mic, comuna Bărbulești, din județul Ialomița, stă catastrofal. În procente, 99% dintre locuitorii acestui sat nu s-au vaccinat. Printre ei se află și primarul. Edilul a explicat că nimeni nu îl poate obliga să primească serul. 32 de persoane din 8.000 s-au imunizat la Bărbulești.

Primarul din Bărbulești explică de ce nu a vrut să se vaccineze: „Decizia ne aparține. Chiar și Constituția declară că nu ești obligat”

„Nici dumneavoastră nu mă puteți obliga pe mine, nici eu, pe dumneavoastră. Decizia ne aparține. Chiar și Constituția declară că nu ești obligat. Oamenii nu vor. Nu vor pentru că s-au speriat de la televizor, ce aud, ce se discută”, a declarat primarul comunei respective.

„A fost o dată o campanie de vaccinare. Au venit aici să vaccineze cei de la Slobozia, dar cererea n-a fost, degeaba a fost oferta. Știrile de la televizor contra vaccinării sunt mult mai acaparante pentru ei, decât cele pentru vaccinare”, a spus Ana Monica Grosu, medic de familie, pentru Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 15.828 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 295 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.242 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Bilanțul arată din ce în ce mai rău în țara noastră

Până astăzi, 15 octombrie, 41.130 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 14.10.2021 (10:00) – 15.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 365 decese (182 bărbați și 183 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință.

351 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 9 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.