Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Pleşoianu ATRAGE din nou atenţia în ceea ce priveşte „ANTICORUPTA DIN SUFRAGERIA lui OPREA”
Liviu Pleşoianu ATRAGE  din nou atenţia în ceea ce priveşte „ANTICORUPTA DIN SUFRAGERIA lui OPREA”

Liviu Pleşoianu ATRAGE din nou atenţia în ceea ce priveşte „ANTICORUPTA DIN SUFRAGERIA lui OPREA”

Liviu Pleşoainau este convins de faptul că refuzul celor care au fost în sufrageria lui Oprea, de a răspunde la o întrebare foarte simplă: au fost sau nu au fost în SUFRAGERIA LUI OPREA, îi încriminează şi mai tare. Mai mult, spune că: „România a fost luată ostatică, timp de mai bine de un deceniu, de un grup de persoane care au controlat nedemocratic, prin abuz de putere, viața politică românească”.

În vederea întocmirii Raportului final al Comisiei de Anchetă, am trimis vineri următoarele propuneri:

 "(…) Iar faptul că ambasadorii și emisarii unor state nu doar i-au sprijinit din toate punctele de vedere, dar i-au și decorat în repetate rânduri ne obligă să înființăm o nouă Comisie de Anchetă care să investigheze nu doar implicarea nelegală și neconstituțională a instituțiilor de forță în viața politică, socială și economică din România, ci și imixtiunea unor entități străine în treburile interne ale României".

"Suntem datori, față de poporul român, să devoalăm tot ce s-a petrecut în țara noastră în ultimii 13 ani, modul în care persoane din servicii, din procuratură și din afara țării au preluat controlul asupra României, inclusiv prin intermediul unei părți din ONG-uri. Episodul alegerilor din 2009 este doar un episod. Mai sunt multe altele", mai scrie deputatul PSD.

Măsuri care se impun:

1. E necesară modificarea în regim de urgență a legislației, astfel încât orice Comisie parlamentară de Anchetă să aibă cu adevărat putere. În acest sens, se impune o schimbare radicală. Pe viitor, orice persoană plătită de la bugetul de stat care refuză invitația la audieri (sau care se prezintă, însă refuză să răspundă la întrebări) ar trebui să-și piardă imediat funcția. De asemenea, dacă o persoană era slujbașa statului în perioada anchetată, ea va avea obligația (sub imperiul unor sancțiuni corespunzătoare) de a răspunde solicitărilor Comisiei de Anchetă, chiar dacă în prezent nu mai e angajată de statul român. Dacă există voința politică necesară, putem opera toate modificările legislative până la împlinirea termenului de un an de la alegerile parlamentare din decembrie 2016.

2. Imediat după ce modificăm legislația (în regim de urgență), voi propune înființarea unei noi Comisii de Anchetă. Principalul obiectiv Comisiei va fi acela de a ancheta implicarea nelegală și neconstituțională a instituțiilor de forță în viața politică, socială și economică din România. Evident, aceasta va presupune și reluarea anchetei în ceea ce privește celebra deja „sufragerie a lui Oprea”! Pentru că cei care se aflau acolo, în „timpul și spațiul lor privat”, au privatizat „interesul național” și au transformat România într-un imens „câmp tactic…", a scris Liviu Pleşoianu pe pagina personală de Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: