Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea, MONEDĂ de SCHIMB la Ateneu, VÂNDUT la Palatul Regal. Cine a fost FERICIT că LIDERUL PSD a lipsit
Liviu Dragnea, MONEDĂ de SCHIMB la Ateneu, VÂNDUT la Palatul Regal. Cine a fost FERICIT că LIDERUL PSD a lipsit

Liviu Dragnea, MONEDĂ de SCHIMB la Ateneu, VÂNDUT la Palatul Regal. Cine a fost FERICIT că LIDERUL PSD a lipsit

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost unul dintre cei trei mari absenți de la ceremonia de preluare de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, un eveniment fastuos care a avut loc, joi seară, la Ateneul Român, urmat de un dineu la Palatul Regal.

Potrivit unor surse din PSD, lipsa președintelui Camerei Deputaților, tratată ca o frondă la adresa liderilor Uniunii, dur criticați de Dragnea, care în ultimul timp a jucat tare pe cartea naționalismului, a fost o condiție impusă chiar de socialiștii europeni, familie europeană din care fac parte și social-democrații.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, socialistul Frans Timmermans, singurul candidat al socialiștilor europeni la șefia CE, care nu a fost susținut de PSD la desemnare, ar fi fost cel care a folosit diverse metode pentru a-i determina pe social-democrați să facă tot posibilul ca Dragnea să nu fie acolo. Potrivit surselor, s-ar fi pus problema așa: „Trebuie să alegeți: ori rămâneți la socialiști, ori cu Dragnea”.

Aceleași surse spun că social-democrații care l-ar vinde pe Dragnea „cu ochii închiși” „au mișunat” în jurul lui Timmermans la Ateneu. Alții, care ar vrea și cu Dragnea și cu socialiștii europeni, au încercat să-l convingă pe oficialul european, la dineul de la Palatul Regal, că „dracul nu-i așa negru”. Pe de altă parte, socialiștii europeni, aflați într-o competiție acerbă cu popularii, nu-și pot permite să piardă voturile PSD. Iar pe asta mizează și „toți oameni președintelui” Liviu Dragnea.

Au mai lipsit de la evenimentul de la Ateneul Român doi politicieni care au avut o contribuție importantă la procesul de aderare al României la Uniunea Europeană. Este vorba despre foștii președinți Ion Iliescu și Traian Băsescu.