Evenimentul Zilei > Justitie > Liviu Dragnea sfidează tot și reintră în joc. Ce s-a descoperit. Breaking News
Liviu Dragnea sfidează tot și reintră în joc. Ce s-a descoperit. Breaking News

Liviu Dragnea sfidează tot și reintră în joc. Ce s-a descoperit. Breaking News

A căzut Guvernul Dăncilă, dar la titlul de știrea săptămânii se bate și anunțul avocatului Toni Neacșu.

Avocatul Toni Neacșu afirmă că fostul lider al PSD este tot mai aproape de libertate! Cum este posibil așa ceva? Simplu, Curtea de Apel București a constatat noi nereguli în legatură cu constituirea Completului de 5 judecatori al ÎCCJ. Este vorba chiar despre Completul de 5 judecători care l-a condamnat pe Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

„Curtea de Apel București a fost sesizată într-o cerere de contencios administrativ cu privire la legalitatea unor hotărâri ale Secției pentru judecători, respectiv a unor hotărâri de colegiu a ÎCCJ, prin care s-au stabilit completele de cinci judecători pentru anul 2019”, a declarat avocatul Toni Neacșu la Antena 3.

Citește și: Lovitură în PSD! Lista bombă cu „greii” care se întorc în partid

Acesta a continuat, explicând cum decizia CAB îl poate ajuta pe Liviu Dragnea să iasă din închisoare înainte de termen. „În primă instanță, deci o soluție nedefinitivă, CAB a stabilit că aceste hotărâri sunt nelegale și nu pot produce niciun fel de efect. În momentul de față hotărârea este atacată cu recurs de ÎCCJ și tot ea va judeca recursul. Curtea de Apel a spus că, pentru a produce efecte juridice, astfel de hotărâri (n.n. – stabilirea completelor de 5 judecători) trebuiau să fie publicate în Monitorul Oficial”.

Toni Neașcu susține că, săptămâna următoare, va depune o contestație în anulare în cazul Angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Și ceilalți avocați din dosar vor face același lucru, inclusiv apărătorul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

Este o primă veste bună de care are parte Liviu Dragnea după lovitura încasată de la CCR, care a stabilit că marile dosare de corupție nu vor mai fi rejudecate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.