„N-a existat cvorum la moțiunea în privința lui Tudorel pentru că majoritatea colegilor erau plecați. Toți parlamentarii sunt implicați la nivel județean în proiecte de campanie, fiecare are parceluța lui”, a explicat Dragnea.

Liderul PSD a făcut referiri și la o eventuală trădare a ministrului, despre care s-a tot discutat, o întâlnire pe care Toader ar fi avut-o cu președintele Iohannis. „Am auzit și eu zvonurile astea. Nu lucrez nici la Cotroceni, nu sunt sfetnicul lui Iohannis, nici al lui Tudorel Toader. Nu am de unde să știu, am auzit foarte multe. Puteau să se întâlnească de zece ori, dar nu cred că s-au întâlnit”, a afirmat liderul PSD.  Dragnea a recunoscut cu o jumătate de gură meritul ministrului în destituirea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, dar a adăugat că acțiunile ulterioare ale acestuia au anulat totul. „Am avut un respect mare pentru Tudorel dar a greșit foarte mult. Eu cred că eu personal l-am susținut, l-am apreciat, l-am încurajat public de foarte multe ori, când alții tăceau. Când faci așa ceva riști să anulezi chiar și ce ai făcut bun”, a spus el.

Președintele PSD a explicat și de unde îi vine supărarea pe ministru: că acesta, de capul lui, s-a apucat să anunțe, în ianuarie, că dă ordonanțele pe amnistie și grațiere: „Nu pot să spun că domnul Toader mai are parte de susținerea pe care a avut-o. Există această supărare mare. Asta e cea mai mare supărare. Atâta scandal, țipă și ăia de la Bruxelles, țipă și aștia din România. Pentru ce? Îl respect foarte mult pe Toader, dar a greșit foarte mult”. Dragnea a afirmat că e posibil ca PSD să plătească un preț foarte mare pentru asta.

 

Te-ar putea interesa și: