La 25 de ani, Florin Gardoș a devenit o mină de aur pentru Gigi Becali, patronul echipei Steaua.

Fundașul este ca și vândut la echipa engleză Southampton, iar „sfinții” vor vira către conturile „roșalbaștrilor” suma de 7,5 milioane de euro.

Chiajna a rămas doar cu un mizilic

Astfel, Becali dă o altă mare lovitură financiară, iar profitul este uriaș, ținând cont de faptul că internaționalul român a fost cumpărat în 2010, de la Concordia Chiajna, pentru 150.000 de euro! Pare greu de crezut, dar la vremea când s-a parafat transferul, oficialii formației din Chiajna nu au avut pretenția să încaseze niciun procent dintr-o eventuală vânzare ulterioară a fundașului central.

Astra l-a ratat pentru 50.000 de euro

Un merit pentru ascensiunea lui Florin Gardoș îl are și Liță Dumitru, fost jucător de renume al Stelei. În perioada în care îi pregătea pe cei din Chiajna, tehnicianul l-a remarcat pe jucătorul sătmărean la un banal amical.

„Mă uitam la un joc de pregătire al celor de la Astra, care atunci se numea CSM Ploiești. Antrenor la ei era Vivi Răchită, iar printre jucătorii aflați în probe se afla și Florin Gardoș. I-am zis lui Vivi să mi-l dea mie și așa l-am dus la Chiajna”, ne-a povestit Dumitru. În 2006, fundașul a semnat cu Concordia, iar, ulterior, Răchită a povestit că nu a avut 50.000 de euro pentru a-l opri pe Florin.

2010 a fost un an esențial pentru cariera jucătorului din Satu Mare. „Gardoș era dorit de mai multe echipe din Liga I. Când am văzut că e bătaie pe el, i-am zis lui Ioan Becali să-l ducă la Steaua. E drept, acolo antrenor era Pițurcă. Florin fusese recomandat și de Adrian Bumbescu, pentru că și el lucrase la Chiajna și știa ce talent are copilul”, ne-a mai spus Liță.

În ceea ce privește viitorul pe care îl va avea în Premier League, Dumitru e convins că Gardoș va rupe gura târgului. „Prima ligă engleză i se potrivește de minune la calitățile fizice pe care le are. Poate să ajungă în doi ani și la o echipă mai mare decât Southampton. Steaua a dat o mare lovitură și vă garantez că Gardoș va impresiona Anglia”, a conchis Liță.