Evenimentul Zilei > International > Lista „MERCENARILOR lui Soros” a fost PUBLICATĂ. Un ziar din Ungaria aduce REȚEAUA în fața opiniei publice
Lista „MERCENARILOR lui Soros” a fost PUBLICATĂ. Un ziar din Ungaria aduce REȚEAUA în fața opiniei publice

Lista „MERCENARILOR lui Soros” a fost PUBLICATĂ. Un ziar din Ungaria aduce REȚEAUA în fața opiniei publice

O publicație din Ungaria a publicat, joi, o listă care conține peste 200 de nume. Persoanele înscrise pe document sunt numite de premierul Viktor Orban „mercenarii” miliardarului filantrop George Soros, care ar lucra pentru a submina autoritatea guvernului maghiar.

Cei care se află pe lista publicată de Figyelo sunt, printre altele, membri ai organizațiilor internaționale care luptă pentru drepturile omului, cum ar fi Amnesty International, sau ai luptătorilor anticorupție din Transparency International. Alții sunt avocați pentru drepturile refugiaților, jurnaliști de investigație sau reprezentanți și profesori de la Universitatea Central-Europeană (CEU), din Budapesta, Ungaria, finanțată de Soros, conform Associated Press

Unii dintre cei care apar pe listă sunt decedați.

Revista care a dat publicității lista respectivă era, într-o vreme, o publicație cu profil financiar respectată în Ungaria. Figyelo a început să adopte o poziție evident pro-guvernamentală, după ce a fost cumpărată de un aliat de-ai lui Orban, în decembrie 2016, relatează sursa citată.

Înainte de alegerile care l-au condus pe Orban la cel de-al patrulea său mandat de prim-ministru în Ungaria, acesta le spusese susținătorilor săi că va căuta să-și pedepsească rivalii, în manieră morală, politică și legală.

Luna trecută, Orban spunea că guvernul cunoaște identitatea a peste 2.000 de membri ai „armatei de mercenari a lui Soros”, plătiți pentru a „lupta în direcția deturnării guvernului”.

„Știm cu exactitate cine sunt aceste persoane, știm nume… și cum și de ce luptă pentru a transforma Ungaria într-o țară de imigranți”, spunea Orban, la 30 martie, pentru postul național de radio.