Evenimentul Zilei > International > Liniște, Samsung te ASCULTĂ prin Televizor!
Liniște, Samsung te ASCULTĂ prin Televizor!

Liniște, Samsung te ASCULTĂ prin Televizor!

Noile politici de confidențialitate pentru SmartTV-urile Samsung permit companiei și partenerilor acesteia să asculte tot ce spun clienții.

„Vă rugăm să fiți conștienți că dacă cuvintele rostite de dvs. includ informații personale sau sensibile, ele se vor afla printre datele captate și transmise unei terțe părți prin folosirea de către dvs. a programului Voice Recognition”, se arată în noile politici de confidențialitate ale Samsung, citate de The Independent.

Soft-ul Voice Recognition transmite aproape de fiecare dată informațiile către un alt computer mai performant, care să permită o decodare mai rapidă, scrie sursa citată.

Chiar dacă programul Voice Recognition poate fi oprit ajustând setările, totuși SmartTV-urile Samsung vor continua să strângă date despre cum posesorii televizorului îl folosesc.

„Deși Samsung nu va colecta cuvintele dvs vorbite, Samsung va continua să colecteze texte asociate sau alte date despre folosire pentru ca noi să putem evalua performanțele și a le îmbunătăți”, se arată în noile politici ale firmei.

Aceste informații au stârnit o furtună pe internet, scrie cotidianul britanic, mulți făcând comparație cu 1984, romanul lui George Orwell.

În carte, Orwell scrie:

„Orice zgomot pe care Winston îl producea puțin mai tare decât o șoaptă ar fi fost captat (de ecran), mai mult, atâta timp cât rămânea în raza de acțiune controlate de placa de metal, el putea fi și văzut, nu doar auzit.

Evident că nu era chip să știi dacă erai spionat în orice moment. Cât de des sau prin ce metodă Poliția Gândirii se conecta la fiecare aparat ținea de domeniul presupunerii.”

O declarație a Samsung afirmă că datele sunt codificate pentru a fi păstrate în siguranță și că posesorii aparatelor pot deconecta televizorul de la sistemul Wi-Fi dacă doresc să-și păstreze datele confidențiale, scrie The Independent.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: