„Azi se vor desecretiza protocoalele dintre SRI şi Parchet şi vom vedea în amănunţime ce conţin aceste înţelegeri anormale, care le-au permis serviciilor de informaţii să intre în zona de poliţie judiciară, o interferenţă specifică perioadei comuniste şi regimurilor comuniste, care nu respectau independenţa Justiţiei. Cu toate că la noi s-a făcut foarte multă tevatură pe independenţa Justiţiei, câtă vreme au funcţionat protocoalele nimeni nu a spus un cuvânt, totul era perfect, independenţa Justiţiei funcţiona", a afirmat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Senatului a punctat că „toate spaimele care au fost inoculate" şi manifestaţiile care s-au desfăşurat ridică acum un semn de întrebare privind scopul pentru care s-a făcut această „uriaşă manipulare pe legile Justiţiei".

„Probabil că sunt deranjate anumite zone, structuri, anumite forţe oculte care vor să-şi menţină ampriza de putere în statul român pe deciziile cele mai importante, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, când zonele de putere ocultă care treptat au ieşit la suprafaţă erau cele care conduceau România de facto, în dispreţul instituţiilor legitime şi reprezentative, mă refer la parlament, guvern. Iar despre Justiţie, mai ales în zona procuraturii, orice putem spune, numai de independenţă nu puteam vorbi", a afirmat preşedintele Camerei Superioare a Parlamentului.

Liderul ALDE a mai spus că, în timp ce legile Justiţiei au fost în dezbatere la Parlament, a prmit foarte multe semnale din partea mediului profesional al magistraţilor, aceştia salutând adoptarea respectivelor normative legale.