Liderii sindicatului "RomâniaFilm", în greva foamei

Liderii sindicatului "RomâniaFilm", în greva foamei

Preşedintele sindicatului "RomâniaFilm", Maria Bikfalvi, vicepreşedinţii Constantin Curelea şi Henter Bela şi cenzorul Traian Chiriţă au intrat, ieri, în greva foamei, în curtea Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN).

Aceştia solicită ministrului Theodor Paleologu demiterea directorului general interimar al RADEF, Maxim Meca. Aceştia îl acuză pe interimar că a modificat unilateral contractul de muncă a Mariei Bikfalvi, preşedinta sindicatului RomâniaFilm, prin emiterea, pe 15 ianuarie, a unei decizii prin care se desfiinţa postul ocupat de aceasta fără oferirea unui alt post sau a unei alte funcţii.

Astfel, modificat unilateral contractul de muncă a Mariei Bikfalvi, preşedinta sindicatului RomâniaFilm, prin emiterea, pe 15 ianuarie, a unei decizii prin care se desfiinţa postul ocupat de aceasta fără oferirea unui alt post sau a unei alte funcţii.

Pe de altă parte, Maxim Meca a declarat că postul de administrator al cinematografului "Corso", deţinut de Bikfalvi, a fost desfiinţat ca parte a unei restructurări necesare în cadrul Regiei. De asemenea, acesta a subliniat că Mariei Bikfalvi i-a fost oferit postul de casieră la acelaşi cinematograf, potrivit studiilor acesteia, post pe care Bikfalvi l-a refuzat sub semnătură.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficial, nu se poate face nimic

Meca consideră că acesta este un "litigiu de muncă" şi nu poate face nimic pentru rezolvarea conflictului dintre sindicat şi conducerea Regiei.

Ministrul Culturii va dispune trimiterea unui corp de control la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmului "RomâniaFilm" (RADEF), a declarat, pentru Mediafax, consilierul Mircea Staicu după o întâlnire, care a avut loc ieri, cu sindicaliştii care au intrat în greva foamei şi cu directorul regiei, Maxim Meca.

Potrivit consilierului Mircea Staicu, corpul de control al ministrului ar trebui să înceapă analizarea activităţii RADEF în aproximativ o săptămână.