Evenimentul ZileiInternationalHaos în America. Liderii lumii reacționează. Secretarul general al NATO: Scene șocante la Washington

Haos în America. Liderii lumii reacționează. Secretarul general al NATO: Scene șocante la Washington

Haos în America. Liderii lumii reacționează. Secretarul general al NATO: Scene șocante la Washington
După ce suporterii președintelui în exercițiu, Donald Trump, au pătruns cu forța în clădirea Capitoliului pentru a împiedica validarea oficială a președintelui ales, Joe Biden, la Casa Albă, au apărut primele reacții internationale.

Într-o postare pe Twitter, secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la violențele care au loc în capitala Statelor Unite. Șeful NATO a declarat că rezultatul alegerilor prezidențiale trebuie respectat.

„Scene șocante în Washington D.C. Rezultatul acestor alegeri democratice trebuie respectat”, a scris Stoltenberg.

Premierul Canadian, Justin Trudeau, și-a exprimat la rândul lui, îngrijorarea cu privire la violențele din capitala SUA.

„Evident că suntem îngrijorați și urmărim situația minut cu minut. Cred că instituțiile democratice americane sunt puternice și sper că totul va reveni la normal în scurt timp”, a spus Justin Trudeau pentru postul de radio News 1130 Vancouver, scrie Digi 24.

De partea sa, David Sassoli, președintele Parlamentului European, a declarat că „scenele de la Capitoliul SUA sunt profund îngrijorătoare. Votul democratic trebuie respectat. Suntem convinși că SUA se vor asigura că democrația va fi protejată”.

Donald Trump a spus mereu că nu-și va recunoaște niciodată înfrângerea și că Joe Biden a câștigat prin fraude pe scară largă. Miercuri trebuia să fie ziua cea mare, cu sesiunea comună a Senatului și Camerei Reprezentanților. Formal, sesiunea trebuia să fie prezidată de Mike Pence, actualul vicepreședinte și aliat foarte loial al lui Trump. Trump făcuse mari presiuni asupra lui să facă tot posibilul să nu certifice rezultatul voturilor electorilor și, deci, victoria lui Biden.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: