Liceul atacat de hackeri. La orele online, elevii se uită la filme interzise

Liceul atacat de hackeri. La orele online, elevii se uită la filme interzise

Orele online de la Liceul de Arte Vizuale ”Romulus Ladea”, din Cluj Napoca, sunt grav perturbate de hackeri.

Liceul atacat de hackeri! Potrivit părinților unor elevi din clasa a Vll-a, în timpul orelor, elevilor le sunt puse filme pentru adulți. Acest lucru se întâmplă foarte frecvent, iar pentru a se afla identitatea hackerilor a fost depusă o plângere la Poliția Cluj.

Unul dintre părinți a depus o plângere, după ce administratorii plaformei online au precizat că nu pot face mare lucru.

”Încă de la începutul anului școlar 2020 - 2021 ne-am confruntat cu acești indivizi care intrau pe platforma Adservio, în timpul orelor și deranjau punând muzică, înjurând etc. S-au făcut demersuri pentru soluționarea problemei. Inițial în cadrul școlii, după care am început să depunem plângeri și la poliție. În luna noiembrie a fost deschisă ancheta în cadrul Diicot. Până în prezent nu au rezolvat problema”, a scris unul dintre părinți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei de la firma Adversio au precizat că ei nu pot face mare lucru. Și asta pentru că unul dintre elevi a dat mai departe parolele de acces la pagina unde au loc orele online.

Asta face ca hacker-ul să aibă legătură cu unul dintre elevii din clasa respectivă și să nu poate fi depistat. Specialiștii din domeniu, spun că persoana care pune filmele pentru adulți, are parolele și intră pe site ca orice alt elev.

Părinții elevilor s-au adunat în fața școlii și au semnat un memoriu de protest. Acesta va fi trimit la Inspectoratul Școlar Cluj, Ministerul Educației și Poliția Cluj.

Poliția Cluj: facem anchetă. Liceul atacat de hackeri!

Protestul părinților a avut efectul scontat. Astfel, cei de la Poliția Cluj au anunțat că se lucrează într-un dosar penal pentru identificarea persoanei care perturbă activitatea elevilor.

”Suntem foarte aproape să aflăm cine este autorul infracțiunii de acces fără drept la un mijloc informatic. Din primele verificări este tot un elev al școlii”, ne-a spus unul dintre polițiști.

Oficial, cei de la Inspectoratul de Poliție Cluj ne-au comunicat că dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

”La data de 17 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au fost sesizați, în scris, de către reprezentanții unui liceu din municipiul Cluj-Napoca cu privire la faptul că pe durata orelor online mai multe persoane intră pe platformă, fără a avea acest drept. Cele sezizate fac obiectul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvâșirii infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic, cercetările fiind continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.