Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la Cluj. Două fete lovite în plin de o mașină pe trecerea de pietoni
Tragedie la Cluj. Două fete lovite în plin de o mașină pe trecerea de pietoni

Tragedie la Cluj. Două fete lovite în plin de o mașină pe trecerea de pietoni

Un  teribil accident a avut loc marți în municipiul Cluj-Napoca. Două tinere au fost lovite în plin de o mașină pe trecerea de pietoni. Șoferul a ignorat culoarea roșie a semaforului.

Tragedie la Cluj. Un șofer care nu a ținut cont de culoarea roșie a semaforului a lovit în plin două tinere pe o trecere de pietoni din Cluj-Napoca.

Camerele de supraveghere au surprins imaginile în care  se vede cum cele două fete, de 16, respectiv 17 ani, au aşteptat, corect, până când semaforul s-a făcut verde pentru traversarea pietonilor.  Și au pășit cu încredere pentru a trece strada prin loc marcat.

Un şofer neatent nu a văzut că avea roșu la semafor. Ambele fete au fost trântite puternic la pâmânt. Trecătorii prezenți în zonă le-au sărit imediat în ajutor. Mai mult s-a apelat și la 112. La fața locului au ajuns rapid şi două echipaje SMURD.

„Din primele date, conducătorul auto în vârstă de 37 de ani, care se deplasa înspre strada Fagului, din direcția străzii Calea Turzii, nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului, accidentând două tinere de 15 și 16 ani, care se angajaseră în traversarea trecerii pentru pietoni. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a transmis IPJ Cluj.

Una dintre fete era lovită destul de rău în zona capului, iar cealaltă la picioare, aşa că amândouă au fost transportate de urgenţă la spital. Conducătorul auto a fost verificat cu aparatul etilotest, dar nu consumase alcool. El riscă un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Prea multe accidente pe trecerea de pietoni

Tragedie la Cluj. Un alt accident șocant a avut loc în orașul Târgoviște, tot pe trecerea de pietoni. Doi bărbați, de 52 și 53 de ani, au fost spulberați de o masină chiar pe trecerea de pietoni. Din înregistrare se observă că victimele se angajează regulamentar să traverseze, apucă să facă doar câțiva pași, însă șoferul care se apropie nu frânează și le izbește în plin.

Chemată de martori, ambulanța i-a transportat pe răniți la spital. Aceștia au fost operați.

Pe numele șoferului, de 36 de ani, a fost deschis un dosar penal pentru vătamare corporală din culpă, informează stirileptotv.ro.