Admitere liceu 2019. Când se completează fișele de înscriere și cum se calculează media de admitere

Admitere liceu 2019. Când se completează fișele de înscriere și cum se calculează media de admitere

Inspectoratul Școlar București a publicat calendarul de înscriere și admitere la liceu 2019, precum și modele de fișe care trebuie completate pentru acest proces.

Elevii de clasa a VIII-a care optează pentru licee cu profil vocational trebuie să se înscrie în perioada 13 – 14 mai 2019 pentru a putea susține proba. Elevii care susțin examen de limbă străină-maternă pentru admitere se înscriu în perioada 8 – 9 mai 2019, direct la centrul unde se organizează proba.

Cele două probe se vor desfășura în perioada 15 – 17 mai 2019, anunță ISMB. În cazul elevilor care aleg un liceu cu profil theoretic, fișele de înscriere la liceu se completează începând cu 3 iulie.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a lansat pe site-ul propriu o secțiune dedicată admiterii la liceu în anul școlar 2019-2020, unde instituția a publicat o serie de broșuri cu datele esențiale de înscriere și admitere la liceu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Examenul de limbă străină pentru admiterea la liceu 2019 este compus din 2 probe: Proba scrisă, pentru care se acordă 70 de puncte (din care 10 puncte din oficiu); Proba orală, pentru care se acordă 30 de puncte

Timpul de lucru alocat pentru rezolvarea exercițiilor scrise este de 60 de minute, iar nota minimă de admitere este 6.

Rezultatele la proba de limbă modernă se afişează pe 20 mai 2019, ora 10:00. Elevii de clasa a VIII-a pot să depună contestații numai pentru probele scrise; contestațiile se depun la secretariatul centrului de examen, pe 20 mai 2019.

Rezultatele finale, după contestații, se afișează în ziua de 24 mai 2019, în fiecare centru, scrie edupedu.ro

Pe 27-29 mai 2019, candidații trebuie să ridice anexele fișelor de înscriere de la centrele unde au susținut examenul de limbă modernă, iar pe 4 iunie 2019 trebuie să le depună la școala gimnazială absolvită, prevede procedura anunțată de ISMB.

Este considerat promovat candidatul care a obținut: minimum nota 5 la examenul de verificare a cunoștințelor de limba și literatura maternă; minimum nota 6 la examenul de verificare a cunoștințelor de limba modernă.

Pentru elevii care aleg liceu cu profil teoretc, admiterea se va desfășra conform următorului calendar:

3 – 7 iulie 2019: Elevii de clasele a VIII-a completează opțiunile în fișele de înscriere la liceu (aleg liceele și specializările la care vor să studieze, începând cu cea pe care și-o doresc cel mai mult) și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere.

4 – 8 iulie 2019: Elevii și părinții verifică fișele de înscriere la liceu și corectează eventualele greșeli în baza de date computerizat.ă

12 iulie 2019: Repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a

15 – 18 iulie 2019: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

19, 22 și 23 iulie 2019: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate.

Media de admitere la liceu 2019, pe baza căreia absolvenții de clasa a VIII-a se înscriu în clasa a IX-a, se calculează ca pondere între media generală la Evaluarea Națională (contează în proporție de 80% la admiterea la liceu), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).