Evenimentul Zilei > Social > „Campania LGBT și „Gay Pride” DEFAVORIZEAZĂ ABUZIV întreaga categorie”
„Campania LGBT și „Gay Pride” DEFAVORIZEAZĂ ABUZIV întreaga categorie”

„Campania LGBT și „Gay Pride” DEFAVORIZEAZĂ ABUZIV întreaga categorie”

Marii intelectuali homosexuali erau discreți, spre deosebire de activiști, spune Teodor Baconschi, care notează că activiștii întrețin deliberat un scandal din care unii extrag avantaje.

„Proust sau Yourcenar erau homosexuali: o totală discreție, fin aluzivă, le-a marcat opera. Un fost ambasador francez la București era de asemenea gay: a venit cu ”soțul” său la post, dar nu s-a afișat cu el ostentativ, în contexte oficiale. Se știa că așa stau lucrurile, iar non-tapajul dădea poveștii un aer normal”, notează teologul și diplomatul, pe Facebook.


Teodor Baconschi: „Regimul comunist ne-a colectivizat mentalitatea, iar pseudo-capitalismul de tranziție a stimulat individualismul prost” | Puterea cuvântului


„Majoritatea celor cu această opțiune (fie ea înnăscută sau dobândită) e formată din oameni care-și asumă diferența fără stridențe isterice, militante, revoluționare. După mine, campania LGBT și instrumentul numit ”Gay Pride” defavorizează abuziv întreaga categorie, întreținând deliberat un scandal din care unii extrag avantaje, tocmai pentru că fac valuri artificiale”, mai scrie Teodor Baconschi.

 

„Adevărul e că românii au un soi de moliciune, de îngăduință, de cumsecădenie (când o studentă din anii 80 se prezenta la părinții țărani cu viitorul ginere ugandez nu declanșa nimeni o tragedie rasială, iar cetățeanul trecea repede pe țuici). Să facem așadar deosebire între evoluția drepturilor, omenie și demența ideologică înscenată cu pene în posterior, ca să mai tragem niște granturi anti-discriminare”, mai notează fostul ministru de Externe al României.

 

Citește și: Baconschi, întrebat cine l-a propus ministru de Externe: „Am fost sunat la telefon și de președintele Traian Băsescu”

Baconschi îi explică „băbește” lui Hrebenciuc cum s-a votat la Paris în 2009