Evenimentul Zilei > International > Lester Bower a fost executat, după 31 de ani petrecuţi pe culoarul morţii
Lester Bower a fost executat, după 31 de ani petrecuţi pe culoarul morţii

Lester Bower a fost executat, după 31 de ani petrecuţi pe culoarul morţii

După trei decenii în care s-a aflat pe culoarul morţii şi şapte execuţii amânate în ultimele moment, americanul Lester Bower a fost executat în Texas, pentru uciderea a patru persoane, crime pe care le-a negat mereu.

Lester Bower, 67 de ani, a fost declarat decedat, miercuri seara, în urma unei injecţii cu pentobarbital, în camera de execuţii din Huntsville, Texas (sud)a precizat Jason Clark, purtătorul de cuvânt al închisorilor texane.

Lester Bower este prizonierul cel mai în vârstă şi cel care a stat cel mai mult timp pe aşa numitul culoar al morţii, în Texas, înainte de a fi executat, după restabilirea pedepsei capitale în 1982, potrivit Centrului de informare asupra pedepsei capitale.

În anii în care s-a aflat în închisoare, bărbatul a făcut numeroase recursuri, cerând să fie rejudecat şi clamându-şi nevinovăţia în ceea ce priveşte uciderea, în 1983, a patru bărbaţi într-un hangar izolat. Însă, ultimul său apel la Curtea Supremă, în care cerea insistent să-i fie revizuită condamnarea la moarte, a fost respins cu două ore înainte de execuţie.

“S-au scris multe despre acest caz, însă nu toate erau adevărate. Dar timpul pentru aflarea adevărului a expirat”, ar fi declarat Lester Bower înainte de execuţie.

Lester Bower a fost declarat vinovat, la 28 aprilie 1984, de uciderea a patru persoane. După ce a minţit cu privire la prezenţa sa în hangar, el a recunoscut că a cumpărat un avion ultrauşor ULM de la unul dintre cei patru bărbaţi, însă a negat întotdeauna că el i-a ucis. Piese ale avionului au fost găsite la domiciliul lui Lester Bower, scrie BBC.

Aceasta este cea de-a 15-a execuţie în decursul acestui an în SUA, dintre care opt numai în Texas