Evenimentul Zilei > Actualitate > Leonard Doroftei și Mike Tyson, surse de inspirație pentru pictorul Aidan Andon
Leonard Doroftei și Mike Tyson, surse de inspirație pentru pictorul Aidan Andon

Leonard Doroftei și Mike Tyson, surse de inspirație pentru pictorul Aidan Andon

Legenda boxului românesc, Leonard Doroftei (46 de ani), este cea mai nouă stea în galeria personalităților internaționale de succes pictate în alb negru de artistul plastic Aidan Andon.

Deși ziua sa de naștere este pe 10 aprilie, "Moșu" s-a bucurat ca un copil la primirea celui mai neașteptat cadou, atunci când pictorul Aidan Andon a dezvăluit portretul ce îl înfățișa. Leonard Doroftei a fost și mai impresionat când a aflat că pictorul l-a avut complice în realizarea acestei surprize pe prietenul său de o viață, Liviu Stan, singurul român consilier pe spațiul Est-European în Consiliul Mondial de Box (World Box Council). "Am descoperit talentul lui Aidan Andon când am citit în presă despre portretul său în alb-negru, făcut pentru Mike Tyson. Stilul său special și amprenta personală pe care o lasă fiecărei picturi, dar și faptul că sursele sale de inspirație sunt oameni de succes din toată lumea, m-au dus imediat cu gândul la Leonard Doroftei. Sunt fericit că cel mai bun prieten al meu, omul pe care îl admir enorm pentru tot ce a făcut pentru boxul și sportul românesc, se regăsește în galeria operelor de artă făcute de pictorul Aidan Andon", a arătat Liviu Stan.

“Mi-a fost drag să îi ofer acest tablou lui Leonard Doroftei, este cu adevărat un om special. M-a bucurat mult reacția lui și sunt convins că va găsi un loc frumos unde să pună această pictură", a mărturisit Aidan Andon, care de-a lungul anilor a realizat portrete înfățișând persoane publice precum Radu Beligan, Maia Morgenstern, Toma Caragiu, Armand Assante, Horațiu Mălăele, Robbie Williams sau Tamara Buciuceanu Botez.