Trenul de 111 ani merge încet prin Apuseni, dar nimeni nu se supără

Trenul de 111 ani merge încet prin Apuseni, dar nimeni nu se supără Sursa foto: Facebook

Turiștii, care aleg să meargă în Apuseni, vor avea parte în această vară de o mare surpriză. Se vor putea plimba cu Mocănița pe un traseu cu peisaje minunate. Biletele au fost scoase deja la vânzare.

Turiștii se vor bucura din nou de legendarul tren al Apusenilor. Mocănița reia cursele turistice în sezonul estival, pe ruta dintre Câmpeni și Abrud. Aşadar, în perioada 8 iulie - 10 septembrie, Mocănița va circula pe calea ferată dintre Câmpeni și Cărpiniș, pe un traseu de  kilometri ce va dura două ore, dus-întors. Trenul va pleca în zilele de weekend la orele 10:00, 12:00 și 15:00, iar în timpul săptămânii va circula doar cursa de la ora 15:00.

Legendara Mocăniță revine. Prețul unui bilet, accesibil pentru toate buzunarele

Turiștii care fac rezervări online vor primi confirmări telefonice dacă se ține sau nu cursa. Prețul unui bilet este de 25 de lei. În acest an, trenurile vor fi trase de locomotive diesel. Rezervările se pot face pe site-ul mocaniteleapusenilor.ro sau la adresa de e-mail office@cfi.ro.

„De luni până vineri facem o cursă la ora 15:00, în cazul în care avem până la ora 12:00 minim 30 de rezervări online. Pasagerii care au făcut rezervare primesc până la ora 12:00 răspuns telefonic”, se arată în anunţul celor de la Mocănița Apusenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine cu tren şi text

Sursa foto: Facebook.

„În cazul în care nu se strâng 20 de călători se anulează cursa, iar programul poate suferi modificări. În acest sezon, din motive tehnice, trenurile vor fi tractate de locomotive diesel”, mai spun reprezentanții de la Mocănița Apusenilor.

Reamintim că trenul istoric Mocăniţa s-a dat în funcţiune oficial la data de 20 iunie 1912. Între Turda şi Cîmpeni erau 22 de treceri la nivel cu cale ferată, cu şi fară barieră, dar majoritatea fiind fără barieră.

De asemenea, până în anii 70, trenul era acţionat cu locomotive pe aburi. Evoluţia tehnologică a adus şi pentru moţi, trenuri moderne, echivalentul la scară mai mică a celor care circulau pe liniile normale. Acestea au fost ultimele trenuri care au circulat pe Valea Arieşului. În ultimii ani de funcţionare, pe această rută circulau zilnic, dus-întors, trei trenuri cu două clase.