Legenda monstrului din Loch Ness. Multe dovezi au fost fabricate

Legenda monstrului din Loch Ness. Multe dovezi au fost fabricate Sursa: Wikipedia

În 1933, un cuplu din Scoția a observat monstrul din Loch Ness, o creatură marină uriașă, care se rostogolea și plonja la suprafață. Această apariție a captivat lumea, mai ales când au apărut dovezi fotografice în anul următor.

Legenda Monstrului din Loch Ness datează din secolul al VI-lea și nu este clar dacă este vorba de o creatură reală sau de o farsă elaborată. Oamenii din vechime au înregistrat dovezi ale existenței unei bestii ciudate în regiune, cum ar fi sculpturi realizate de picți, un grup de popoare celtice feroce și puternic tatuate. Cu toate acestea, sculptura pictă rămâne discutabilă, iar povestea Monstrului din Loch Ness a fost un lung subiect de dezbatere.

În anul 565, un abate irlandez pe nume Sfântul Columba ar fi întâlnit o bestie în Loch Ness, iar apele din Loch Ness ar fi rămas liniștite mult timp după aceea. Cu toate acestea, în 1933, un cuplu local a susținut că a văzut monstrul în lac. Au urmat alte apariții, clerici, pescari, studenți, inspectori de poliție și directori de bănci, toți raportând observații.

Povestea fotografiei

În 1934, Daily Mail a publicat o fotografie șocantă care părea să înfățișeze monstrul din Loch Ness. Fotografia a fost ulterior fabricată de Robert Kenneth Wilson, care a pretins că a făcut poza iconică în timp ce mergea cu mașina până la Inverness pentru a fotografia păsări. Cu toate acestea, povestea fotografiei a luat o turnură șocantă în 1994, când Ian Wetherell și fiul său vitreg, Christian Spurling, ar fi falsificat o fotografie a legendarului criptid scoțian.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deși unele dintre cele mai convingătoare dovezi privind monstrul din Loch Ness s-au dovedit a fi fabricate, studiile asupra lacului în sine sugerează că în adâncurile sale trăiește un fel de creatură fascinantă. Prima și cea mai puțin plauzibilă explicație este că monstrul din Loch Ness este ultimul strămoș supraviețuitor al unui fel de dinozaur.

Unii oameni au sugerat că Nessie ar putea fi un plesiosaur, o reptilă marină cu gât lung care a apărut pentru prima dată acum 200 de milioane de ani. Geneticianul Neil Gemmell a studiat ADN-ul din Loch Ness și nu a găsit nicio dovadă genetică a unor reptile preistorice precum plesiosaurii sau rechinii. Cu toate acestea, a găsit ADN de anghilă, ceea ce sugerează că a fost observată o anghilă mare.

Alte explicații includ oscilații în apă, pești uriași sau crengi plutitoare. Observarea monstrului din Loch Ness poate fi un truc al luminii sau o formă ciudată surprinsă în ochii cuiva. Pentru a afla adevărul, trebuie să vizitați lacul și să fiți martori ai misterioasei creaturi, potrivit allthatsinteresting.com.