Legenda monstrului Loch Ness s-a dovedit a fi unul dintre cele mai durabile mistere din lume și o sursă excelentă de venit pentru industria turistică scoțiană. Cu toate acestea, o echipă de cercetători din Noua Zeelandă cred acum că au găsit dovezi că fiara misterioasă există, dar nu este un dinozaur.

Oamenii de știință au venit cu o nouă teorie: Ar putea fi o anghilă uriașă

Dr. Neil Gemmell a fost „surprins” de „volumul” ADN-ului din lac. Mai mult, scafandrii au văzut anghile masive în Loch Ness, ceea ce crede că ar fi putut fi confundat cu un monstru.

„Nu știm dacă ADN-ul de anghilă pe care îl detectăm este de la ceva gigantic:  adică de la o anghilă gigantică sau doar multe anghile mici. Acestea cresc în mod normal la aproximativ patru până la șase metri în lungime, iar unii oameni spun că observă organisme care sunt mult, mult mai mari decât atât”.

O echipă de cercetători a folosit mai multe probe ADN din lacul în care „Nessie” locuiește pentru a putea descoperi ce se ascunde în apă. După venirea rezultatelor au observat că o creatură familiară se află în spatele legendei. „Există cantități mari de ADN de anghilă în Loch Ness”, a declarat Neil Gemmell, un genetician de la Universitatea din Noua Zeelandă din Otago.

Oamenii de știință au început studiul lacului în iunie 2018, luând 250 de probe de apă din diverse locații și adâncimi pentru a identifica locuitorii acestuia. Au descoperit aproximativ 3.000 de specii diferite. „Majoritatea sunt atât de mici, nu le vei vedea niciodată.”

Celebra fotografie din anul 1934 cu monstrul din Loch Ness a fost discreditată mult timp. S-a spus că este un submarin de jucărie, iar diverse teorii au sugerat faptul că monstrul ar putea fi un dragon, un dinozaur marin sau doar un pește mare.

„Prin urmare, nu putem exclude posibilitatea ca ceea ce oamenii văd și cred este că monstrul Loch Ness ar putea fi o anghilă uriașă„, a concluzionat Neil Gemmell, notează Express.

Te-ar putea interesa și: