Legea „Fără penali în funcţii publice” luată în râs. Propunerea Pro România
- Mihnea Talau
- 16 iulie 2020, 20:27
În timp ce Legea „Fără penali în funcţii publice” a trecut, marți, de Camera Deputaților și va merge la Senat, cameră decizională, unele partide fac ce știu ele mai bine.
Pro România a propus-o pe Mihaela Dunărințu, pentru funcția de primar în localitatea Baia de Aramă. Aceasta este nimeni alta decât soția fostului primar din Baia de Aramă – Rafael Dunărințu, aflat la închisoare pentru fraudarea de fonduri europene și corupție.
Mai mult, chiar Mihaela Dunărințu a fost condamnată în același dosar, la un an și 6 luni de închisoare pentru „folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată.
Doamna în cauză a fost și ea condamnată în același dosar cu soțul ajuns în spatele gratiilor, dar că în cauza ei s-a ajuns la disjungere și s-a finalizat mai repede, ca urmare a unui acord de recunoaștere.
În final, Mihaela Dunărințu a fost condamnată de Tribunalul Mehedinți, în 15 decembrie 2016, în dosarul penal 7827/101/2015, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru o infracţiune de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată, prevăzută de articolul 18 indice 1, alin.1, din Legea nr.78/2000 - pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, scrie flux24.ro.
Soluția a rămas definitivă în 2017, după ce a fost atacată la Curtea de Apel Craiova. Pe portalul instanțelor, obiectul cauzei penale este cât se poate de clar: „infracțiuni de corupție”.
„Condamnă pe inculpata Dunărințu Mihaela la pedeapsa principală de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare, şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p, pedeapsă care se va executa în conformitate cu dispoziţiile art. 68 Cp. În baza art. 65 Cp, Aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p, pe durata prev. de art. 65 alin. 3 Cp; (...)
Condamnă pe inculpata Dunărințu Mihaela la pedeapsa principală de 2 (două) luni închisoare. (...)
Aplică inculpatei Dunărințu Mihaela pedeapsa principală cea mai grea, de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv, un spor de 2 luni şi 20 de zile, urmând ca inculpata să execute, în total, pedeapsa principală de 1 (un) an, 6 (şase) luni şi 20 (douăzeci) de zile închisoare”, se arată în soluția instanței.