Lege controversată. Zeci de mii de români rămân fără proprietăți: Este a doua naționalizare

Lege controversată. Zeci de mii de români rămân fără proprietăți: Este a doua naționalizare

La 70 de ani după naționalizare, proprietarii primesc o nouă lovitură. Printr-o lege intrată în vigoare duminică, după ce au rămas fără case, zeci de mii de moștenitori riscă să rămână și fără terenuri.

O lege controversată a intrat în vigoare, din 28 iunie. Chiriașii care au cumpărat locuințe în temeiul Legii nr. 112/1995 pot primi cadou de la stat și terenul aferent, inclusiv curțile și grădinile din jurul construcțiilor.

„Putem vorbi de o nouă naționalizare”, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, Călin Ispravnic, președintele  Asociației pentru Proprietate Privată.

„Sunt zeci de mii de români, proprietari care așteaptă despăgubiri de la ANRP, iar această lege le oferă chiriașilor, gratis, dreptul de intra în posesie. Gândiți-vă că sunt proprietăți în cartiere rezidențiale, precum Primăverii, acolo unde chiriașul poate vinde terenul unui dezvoltator imobiliar și câștigă o sumă imensă de bani, în timp ce proprieatrul de drept așteaptă la coadă la ANRP”, a declarat Călin Ispravnic, în exclusivitate pentru evz.ro.

Președintele  Asociației pentru Proprietate Privată a adăugat că în conformitate cu prevederile Legii nr.87/2020 publicată în Monitorul oficial din 25 iunie și intrată de ieri în vigoare, „este nevoie doar de o simplă cerere și de dovada faptului că au devenit proprietarii locuinței”.

Alertă pentru toți românii care stau la bloc: S-a schimbat legea! Drum liber pentru abuzuri?!

Lege-bombă pentru cei care locuiesc la bloc. La 28 septembrie intră în vigoare

„Terenul fiind în prezent în proprietatea statului sau a unităților administrativ-teritoriale,  Comisiile județene de fond funciar vor emite titlul de proprietate în favoarea foștilor chiriași”, susține Călin Ispravnic.

Acesta a adăugat: „Iată cât de simplu va fi pentru unele persoane să obțină suprafețe de teren cu o valoare considerabilă, ulterior vor putea chiar și să construiască pe acele terenuri, în timp ce foștii proprietari poate încă mai sperau să obțină ceea ce nu se vânduse încă”.

Din datele furnizate de Călin Ispravnic,  la nivelul Primăriei Municipiului București sunt încă nesoluționate 21219 dosare constituite în temeiul Legii nr. 10/2001, dintr-un total de 43252 dosare - potrivit informațiilor publicate pe site-ul acestei instituții....

Ne puteți urmări și pe Google News